logo
28/03
25/03
16/03
15/03
10/03
29/02
09/02
06/02
02/02
30/01
28/01
17/01
2 ...

На Бродівщині вандали фарбою понівечили двері церкви та хреста (ФОТО)

20-07-2019 11:112278

На Бродівщині вандали фарбою понівечили двері церкви та хреста (ФОТО)
Фото: священника Степана Перога

У селищі Підкамінь, що в Бродівському районі, в ніч на 20 липня невідомі особи вчинили вандалізм над храмом Господнім. Жовтою фарбою було понівечено вхідні двері церкви Св. Параскеви П’ятниці, заляпано дерев’яний хрест, що стоїть на подвір’ю храму, а також всілякими знаками у вигляді хреста розписано сходини доріжки.

Таку картину вранці побачив священник Степан Пиріг – дідусь настоятеля місцевої парафії ПЦУ Степана Перога, який прийшов до церкви, щоб відправити Службу Божу.

За словами отця Степана молодшого, неподобство могли вчинити якісь юнаки, використавши фарбу, банка якої знаходилась на подвір’ю храму перед підсобним приміщенням. Адже тут відбуваються реставраційні роботи.

«Господи, не постав їм цього за гріх!», – зазначив у коментарях отець Степан Періг.

Однак, селищний голова Богдан Бутинський іншої думки. Війт вважає, що це цілеспрямований задум нехристиянської душі вандалів, які спеціально поглумилися над храмом, що належить до Православної Церкви України. Адже, поруч із церквою – велетенський закам’янілий пісковик Камінь-велет, гора Рожаниця та печерний храм дохристиянського періоду – у старину використовувалося як культове місце язичників. Хоча в Підкамені, за словами селищного голови, якихось, образно кажучи, «сатанинських» угрупувань не має, проте такими могли бути заї’жджі.

На місці вандалізму працює поліція. Можливо, вони й нададуть, згодом, усю інформацію про тих, хто вчинив цей вандалізм.

Михайло  Шишка, журналіст, спеціально для Leopolis.news