logo
29/03
28/03
27/03
26/03
2 ...

Затримали начальника відділу ДПС Львівщини за вимагання щомісячної «данини» з бізнесменів

18-06-2021 17:541693

Затримали начальника відділу ДПС Львівщини за вимагання щомісячної «данини» з  бізнесменів

Затримали начальника відділу Львівського обласного управління ДПС, який за гроші обіцяв підприємцям не проводити перевірки стосовно порушень під час проведення касових операцій.

Щомісячний «платіж» складав 1000 гривень. Таку суму неправомірної вигоди мусили платити посадовцю за «прикриття» близько 50-ти бізнесменів, які працювали у сфері зберігання та реалізації алкогольних виробів та тютюну, інформує Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Викрили податківця оперативники стратегічних розслідувань у Львівській області. 17 червня вони з колегами-правоохоронцями затримали зловмисника після передачі останньому чергового «траншу» хабаря — 40 000 грн. Гроші передавали через один із пунктів обміну валют у Львові.

Крім цього, за результатами проведених обшуків у посадовця вилучили понад 100 тисяч доларів США готівки, походження якої перевіряється.

Наразі податківцю повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування здійснюють слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Львові, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

 

Як інформує Львівська обласна прокуратура, у ході проведення обшуків було вилучено, зокрема готівкові кошти на суму понад 100 тис. дол США походження яких невідоме.

Слідчі дії тривають, встановлюються причетність інших службових осіб до вчинення вказаного кримінального правопорушення.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення його від займаної посади.

Leopolis.news