logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
22/03
2 ...

Сьогодні – останній день фестивалю «Зашків» (ФОТО)

20-06-2021 12:134643

Сьогодні – останній день фестивалю «Зашків» (ФОТО)
Фото: пресслужба ЛОДА

На Львівщині триває ювілейний патріотичний фестиваль «Зашків». Захід присвятили 130-річниці з Дня народження Євгена Коновальця.

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

Загалом, фестиваль відбувається вже в п’ятнадцяте.

Основна мета - вшанувати та нагадати про визначну постать української історії Євгена Коновальця. Подія традиційно відбувається у селі Зашків, малій батьківщині полковника. Патріотичне молодіжне свято триває упродовж 18 - 20 червня.

Цьогорічний фестиваль «Зашків» організували з різноманітними атракціями на кількох локаціях.

Відвідав фестиваль й Максим Козицький, голова Львівської облдержадміністрації.

«Ось уже 15 років поспіль «Зашків» об’єднує різні молодіжні громадські організації, щоб вшанувати визначну постать української історії – Євгена Коновальця. Цей фестиваль – це результат величезної, системної праці багатьох молодіжних організацій. Його історію творять активні люди, які організовують надзвичайно цікавий захід і тим самим вносять свою лепту в патріотичне виховання  нашої молоді.Так, 15 років – це не просто гарний ювілей, це вже добра традиція. Переконаний, що серед учасників є багато тих, хто просто не може уявити свого літа без цього патріотичного фестивалю.Зашків справді кличе, Зашків справді чекає. Тут, як ніде, відчувається той український дух та атмосфера непересічної постаті в нашій історії  - Євгена Коновальця. Думаю, що коли полковник працював задля розбудови самостійної та соборної України, він мріяв також і про те, щоб наша нація мала таку молодь – патріотичну, волелюбну, працьовиту та творчу», - привітав учасників фестивалю Максим Козицький.

Учора, 19 червня, ранок фестивалю розпочався з велопробігу «Від Степана до Євгена». Учасники стартували біля пам’ятника Степанові Бандері.

У другий день заходу презентували виставку «Ти вистояв – не вистояв бетон» за участі кіборгів. Провели тренування з теренової гри, основ самозахисту, домедичної допомоги. Відтворили бій УПА, влаштували турніри з футболу босоніж.

Діяли також майданчики неформальної освіти. Усе це відбулось поблизу спеціально облаштованого наметового містечка.

Ввечері на учасників чекала музична програма за участю колективів патріотичного спрямування. Хедлайнером заходу став гурт «Мері».

Упродовж трьох днів на фестивалі працюють «Тверезий патруль» та «ЕКО-патруль», що відповідають за тверезий стан учасників та чисте довкілля. А для того, щоб гарантувати безпеку гостям на фестивалі чергують дві служби допомоги: медична та пожежна.

Останній день фестивалю стартував вже сьогодні, 20 червня.

Leopolis.news