logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

У ЛНУ ім. І. Франка стартувала літня школа технологій штучного інтелекту

23-06-2021 19:342776

У ЛНУ ім. І. Франка стартувала літня школа технологій штучного інтелекту

Учора, 22 червня, у Львівському національному університеті імені Івана Франка стартувала літня англомовна школа технологій штучного інтелекту Аrtificial intelligence technology: summer school, що організована спільно з IT-компанією GlobalLogic та за підтримки Міністерства цифрової трансформації України.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Так, упродовж наступних двох тижнів близько 200 студентів слухатимуть лекції та поспілкуються на актуальні теми з представниками провідних IT-компаній. Ексклюзивним партнером школи є компанія GlobalLogic, генеральним – компанія SoftServe, офіційними партнерами школи є компанії Genesis, ELEKS, Grammarly, партнером – компанія Grid Dynamcis. Серед учасників – компанії Intellias, Avenga, NeuroForge, Indeema, Chatbots.studio, DAAD, Learnopolis.

Всі студенти школи матимуть можливість попрацювати над командними проєктами під керівництвом менторів-фахівців, а після завершення навчання отримають іменні сертифікати, які підтверджуватимуть здобуття відповідних знань і навичок. Більше того, найуспішніший проєкт отримає шанс на реалізацію у реальному житті. 

У відкритті школи взяли участь проректор Львівського університету з науково-педагогічної роботи та інформатизації Віталій Кухарський, Ігор Костів, молодший віцепрезидент з інжинірингу компанії GlobalLogic, Інна Топчій, спеціаліст з брендингу компанії Genesis, керівниця Центру маркетингу та розвитку ЛНУ ім. Івана Франка Ольга Осередчук та Леся Клакович, менеджерка SoftServe IT Academy. 

Ігор Костів звернувся до учасників та зазначив: «Викладачі GlobalLogic з радістю поділяться з Вами інформацією і залучать до продуктивних проєктів. Дуже добре, що ви є активними і шукаєте нових знань у літній школі. Можливо, саме ви створите щось таке, чого раніше ніхто не робив. Зараз вам важливо отримати базові знання, які дає Університет – це фундамент вашого подальшого розвитку. Ще одна дуже важлива навичка, яку вам необхідно освоїти, – винахідництво. Індустрія динамічна, вона розвивається дуже стрімко. До часу, поки ви завершите навчання, те, що зараз є фантазіями, вже буде реальністю. Це означає, що межі неможливого встановлюєте ви».

Інна Топчій, з-поміж іншого, підкреслила: «Ви маєте можливість отримати чудовий досвід від справжніх професіоналів, не втрачайте такої можливості, адже досвіду ніколи не буває забагато і він ніколи не буває зайвим. Рано або пізно вам знадобиться усе, що ви почули на лекціях».

Спікери школи знайомитимуть учасників із роботою з базами даних, машинним навчанням, нейронними мережами, безпекою та аналізом даних, комп’ютерним баченням. Зокрема, перший день навчання – присвячений роботі з базами даних.

У рамках проєкту 24 червня та 1 липня буде проведено також дві цікаві дискусії. Перша з яких буде присвячена викликам та перспективам штучного інтелекту в Україні, під час неї учасники обговорять концепцію розвитку штучного інтелекту в Україні, стан формування програм використання штучного інтелекту на рівні регіону та ін. А друга – впливу технологій штучного інтелекту на освітній процес, зокрема як вплине розвиток штучного інтелекту на освіту, якого фахівця потребує індустрія в напрямі штучного інтелекту та яким має бути зміст програм, що готуватимуть відповідних фахівців. Обидві дискусії відбуватимуться у дистанційному форматі з прямою трансляцією на офіційну сторінку Університету у Facebook.

Leopolis.news