logo
23/04
18/04
16/04
08/04
02/04
31/03
29/03
28/03
25/03
16/03
15/03
10/03
29/02
2 ...

У Держдумі РФ назвали ПЦУ екстремістською і хочуть з нею боротись

29-06-2021 12:316324

У Держдумі РФ назвали ПЦУ екстремістською і хочуть з нею боротись

Голова Комітету Держдуми РФ у справах громадських і релігійних об’єднань Сергій Гаврилов каже, що «розкольницька ПЦУ сприяє екстремізму» і «проповідує агресію».

Про це повідомляє Credo.Press.

«Тиск на православ'я в колишніх радянських республіках і країнах Балканського півострова» має багато в чому «схожі маркери», заявив 25 червня голова Комітету Держдуми РФ з розвитку громадянського суспільства, у справах громадських і релігійних об'єднань, глава Міжпарламентської асамблеї православ'я (МАП) Сергій Гаврилов.

«Ми проаналізували з колегами по МАП процеси тиску на православних віруючих в цих державах. Простежуються схожі у всіх випадках маркери: створення псевдорелігійної організації, вилучення у православній церкві майна будь-якими способами, нападу на віруючих, які залишилися вірними традиційному православ'ю», – цитує слова депутата «Парламентська газета.»

Гаврилов вважає, що створення в Україні ПЦУ, яку світський політик і член КПРФ кваліфікує як «розкольницьку», і «постійні напади» на священнослужителів УПЦ МП, чорногорський закон «про вилучення власності у Сербської Православної Церкви», плани зі створення Косівської Церкви являють собою «різні етапи одного плану по розколу суспільства».

«Поява ознак впровадження в православну громаду говорить про початок реалізації цього плану», – сказав він.

«Створені неканонічні Церкви є політичними інститутами, що сприяють екстремізму. Боротися з об’єднаннями, що видають себе за Церкви, можна, так як створені вони штучно і проповідують агресію. Вони не мають основи для виживання», – каже Гаврилов.

Leopolis.news