logo
05/03
30/11
07/02
27/01
10/01
29/12
22/12
21/12
09/12
01/11
07/10
15/09
10/09
2 ...

На Львівщині у поліцію 42 рази поскаржились про виборчі порушення

21-07-2019 18:463068

На Львівщині у поліцію 42 рази поскаржились про виборчі порушення

Від початку голосування сьогодні, 21 липня, станом на 16:30 до поліції Львівщини надійшло 42 звернення про можливі порушення виборчого законодавства.

За кожним повідомленням поліцейські проводять перевірки, за шістьма з них вже складені  протоколи про адміністративні правопорушення, інформує Відділ комунікації поліції Львівської області.

«Інформація не завжди підтверджується - були випадки, коли громадяни телефонували у поліцію і повідомляли про порушення щоб вирішити якісь свої питання. Я наголошую, що безпідставний виклик поліції – це також адміністративне правопорушення і у випадку, якщо буде встановлено, що повідомлення було завідомо неправдивим, винні будуть притягнуті до відповідальності. Кожне повідомлення ми ретельно перевіряємо, у випадку підтвердження – складаємо протоколи про адміністративні правопорушення, можливо, за одним з них буде відкрито кримінальне провадження», - зазначив начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області генерал поліції третього рангу Валерій Середа під час брифінгу, присвяченому перебігу голосування на Львівщині. 

Звернення надходили до поліцейських у Городоцькому, Сколівському, Старосамбірському, Яворівському, Сокальському, Жовківському, Бродівському, Дрогобицькому, Радехівському, Перемишлянському, Миколаївському та Жидачівському районах області, а також у Залізничному, Шевченківському, Личаківському, Галицькому, Франківському та Сихівському районах Львова і стосувались переважно незаконної агітації у день голосування. В одному із звернень йшлось про те, що на одній з виборчих дільниць член комісії поставив підписи на порожньому бланку – зараз проводиться перевірка цього повідомлення. 

Вже складені матеріали про адміністративні правопорушення, передбачені ст.212-10 (порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітація в день проведення референдуму) КПК України, ст.183 (завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) КУпАП та ст.178 (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді) КУпАП. 

«Ми готувались до проведення цих виборів, врахували досвід недавніх президентських перегонів і готові до будь-якого перебігу подій. Правоохоронці працюють у посиленому режимі, створені резерви, додаткові слідчо-оперативні групи, кінологи, вибухотехніки – ми готові виконати усі завдання, передбачені Законом. Працівники поліції, незважаючи на те, що багато з них відряджені в інші райони, частина - несуть службу на сході України, також мають можливість проголосувати», - зауважив очільник поліції Львівщини. 

Нагадаємо, публічний порядок під час виборів на Львівщині спільно з поліцейськими охороняють працівники Управління патрульної поліції Львівщини, військовослужбовці Національної гвардії України, а також офіцери та курсанти Львівського державного університету внутрішніх справ – усього більше п’яти тисяч правоохоронців. 

«Системних порушень, які можуть вплинути на результати голосування на Львівщині поки що не виявлено. Хочу наголосити ще раз – жодне повідомлення не залишиться без реагування. Усі, хто вчинив порушення виборчого законодавства, будуть притягнуті до відповідальності – можливо, не сьогодні, але це станеться неодмінно», - підкреслив Валерій Середа. 

Leopolis.news