logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Сенцов заявив, що за вказівкою Єрмака «зарубали» його новий фільм

15-07-2021 11:014313

Сенцов заявив, що за вказівкою Єрмака «зарубали» його новий фільм
Фото: з відкритих джерел

Український режисер Олег Сенцов заявив, що не зможе знімати фільми в Україні до зміни влади.

Як написав на своїй сторінці в Facebook Сенцов, через його громадянську та політичну позиції глава Офісу президента України вплинув на експертів Держкіно, які занизили оцінки і зняли його новий проект з конкурсу на держфінансування.

«Мій наступний проект під назвою «Кай», драма про сімейні стосунки, яку ми подали на держфінансування не був навіть допущеним до наступного пітчингу Держкіно. Офіційна причина - низькі оцінки експертів. Я завжди був проти кумівства та отримання будь-яких преференцій через те, що хтось колись сидів у російський в’язниці. І хоча я усі роки ув’язнення постійно чув, як люди очікують, коли я вийду на волю та почну знімати своє кіно, після звільнення завжди казав, що хочу працювати на рівні з усіма іншими. Але коли тебе усувають з конкурсу не через слабкий сценарій, а через твою громадську позицію та політичнї погляди, це немає жодного відношення до чесного творчого відбіру кращих», – написав Сенцов.

Режисер підкреслив, що не може знайти інформацію про експертів Держкіно.

«Ноунейм експерти, прізвища яких навіть не вказують ані в їх висновках, ані на сайті Держікіно, поставили моєму проекту заздалегідь низкі оцінки за вказівкою Голови Офісу Президента. Дрібна помста дрібних людей. Як мені повідомили неофіційно – це реакція на мою критику влади, підтримку активістів, які переслідуються та відсутність очікуваного рівня пошановування, а простіше кажучи – відмові лизати дупи. Це спроба вказати місце», – написав він.

«Так ось, шановні временщіки! Я ніколи нікого не боявся, і вас не буду. Я ніколи не мовчав, коли коїться несправедливість – і зараз не буду. Якщо ви думаєте, що я схилю голову, то ви сильно помиляєтесь. Якщо ви думаєте, що зможете продовжити руйнувати країну та її культуру, нав’язуючи свої брудні правила, знайте, що є людина, яка не дасть вам це робити. Все що я хотів, це чесно знімати кіно, але я більше не зможу це робити. Принаймні в Україні, та принаймні за цієї влади», – додав Сенцов.

Leopolis.news