logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

«Історична вигадка і вкрай образлива для українського народу» — американський дипломат в ОБСЄ про статтю Путіна

16-07-2021 21:003008

«Історична вигадка і вкрай образлива для українського народу» — американський дипломат в ОБСЄ про статтю Путіна
Фото: bbc.com

Стаття Путіна про Україну є історичною вигадкою та ображає український народ.

Як передає  Укрінформ, про це заявив в.о. тимчасово повіреного у справах США в ОБСЄ Джеймс Донеган під час чергового засідання Постійної ради ОБСЄ.

« Я теж прочитав статтю президента Путіна, на яку посилається шановний представник України. Вона – як історична вигадка, так і вкрай образлива для українського народу», - заявив він.

Американський дипломат зазначив, що поділяє засудження цього «фальшивого і некоректного тексту» з боку очільника української місії при ОБСЄ.

Постійний представник України при міжнародних делегаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постради звернув увагу країн-учасниць на статтю Путіна «з фейковими наративами про Україну». Зокрема, він вказав на висловлювання президента РФ про те, що «справжній суверенітет України можливий лише в партнерстві з Росією». За словами посла, ця путінська концепція суверенітету є «досить цікавою».

Також очільник української місії при ОБСЄ заявив, що керівництво Кремля залишається розчарованим з приводу того, «що незалежна Україна не прагне до цього російського так званого партнерства після того, як Росія розпочала збройну атаку на Україну у 2014 році, у результаті чого було тимчасово окуповано та здійснено спробу анексії частини території України».

Як повідомлялося, 12 липня Путін опублікував статтю «Про історичну єдність росіян та українців». У ній викладено російську імперську версію історії Східної Європи від часів Давньої Русі до сучасності. У статті Путін зневажливо ставить під сумнів територіальну цілісність та суверенітет України, заявляючи, що російська сторона «ніколи не допустить, щоб наші історичні території і близьких для нас людей, які живуть там, використовували проти Росії». «Тим, хто зробить таку спробу, хочу сказати, що таким чином вони зруйнують свою країну», - пригрозив Путін.

Leopolis.news