logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

Зустріч Зеленського та Байдена у липні скасували – ЗМІ

17-07-2021 17:153732

Зустріч Зеленського та Байдена у липні скасували – ЗМІ
Фото: vin.gov.ua

Візит Володимира Зеленського в США пройде в серпні, а не липні, як про це неодноразово повідомляла українська сторона після телефонної розмови президентів України та США.

 

 

Про це повідомляє ZN.UA.

Як джерела видання, ще після першого телефонного спілкування глави ОПУ Андрія Єрмака з заступником держсекретаря Вікторією Нуланд в червні сторони тричі узгоджували тексти своїх повідомлень (пам'ятаючи про конфуз Банкової, де невірно передали сенс бесіди Зеленського з Байденом на сайті президента України й приписали главі Білого дому підтримку надання Україна ПДЧ у НАТО). Під час цих погоджень, за словами джерел, американська сторона викреслила слово «липневий» з українського повідомлення, в якому говорилося, що Єрмак і Нуланд обговорювали майбутній візит президента України в США.

Зараз, за інформацією видання, Вашингтон пропонує Києву провести цей візит в кінці серпня (але до Дня Незалежності України), що викликає крайнє незадоволення української сторони.

Нагадаємо, 7 червня президенти України й США Джо Байден і Володимир Зеленський провели телефонну розмову, під час якого американський лідер запросив Зеленського відвідати Вашингтон в липні. Пізніше глава МЗС Дмитро Кулеба повідомив про те, що візит українського президента в США запланований на кінець липня.

Leopolis.news