Львів'ян запрошують на органну резиденцію

http://leopolis.news/post/46230/lvivyan-zaproshuyut-na-organnu-rezydenciyu

19/07/2021

Проект проводиться за підтримки Львівської міської ради в рамках програми «Львів 2020: Фокус на культуру» та має на меті, продовжуючи легендарну львівську традицію органного мистецтва, забезпечити підтримку і промоцію виконавців на органі, відкрити нові талановиті імена, налагодити мистецький нетворкінг, творчі зв'язки.

В рамках Резиденції майже два десятки активних учасників отримають унікальний та комплексний досвід: від практичних занять на органі з провідними світовими педагогами до створення власного артистичного іміджу та самопрезентації. Окрім цього, всі охочі матимуть нагоду відвідати змістовні лекції про юридичні аспекти в житті музиканта, будову органа, особливості догляду за цим інструментом та багато інших. Для проведення освітньої програми було запрошено відомих музикантів та культурних менеджерів з України та світу, зокрема Улла Крігул (Естонія) та Галина Булибенко (Україна), Міхал Шостак (Польща), Шандор Шрайнер (Україна), команда Radio Skovoroda та інші.

Головні педагоги Резиденції Улла Крігул та Галина Булибенко Координаторка проекту Надія Величко.
Керівники - Іван Остапович і Тарас Демко.

Упродовдж семи днів гості органного залу матимуть нагоду відвідати чотири яскраві концерти, заплановані в рамках Резиденції:

21 липня одна з найвидатніших органісток Естонії Улла Крігул дивуватиме філігранним виконанням барокових творів та надзвичайно атмосферним звучанням сучасної музики. Артистка любить експериментувати та часто поєднує орган з електронікою. У програмі твори Алена, Дюпре, Калейса та ін.

23 липня виступить головний органіст Базиліки Пресвятої Богородиці Ліхенської (Польща) Міхал Шостак. На органі він може зіграти все – від Баха до Шопена, майстерно імпровізує та пише власні твори. Родзинкою стане авторська органна симфонія на українські теми.

24 липня - довгоочікувана прем’єра! “Музика Скандинавії” від солістки Львівського органного залу Надії Величко. Неймовірне розмаїття, суворість та чистота природи, немов знайшли віддзеркалення у музиці цього краю. У програмі твори всесвітньовідомого композитора Едварда Гріга, а також Сібеліуса, Стора та інших. 

25 липня ґала-концерт органної Резиденції. Після тижня інтенсивних занять молоді органісти вийдуть на велику сцену та зіграють свій перший концерт з оркестром. Поряд з учасниками, разом з Ukrainian Festival Orchestra під батутою Івана Остаповича, виступить солітка Світлана Позднишева та один з коучів Резиденції Міхал Шостак.

Leopolis.news