logo
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Радник Держдепу США відвідає Україну та Польщу

20-07-2021 12:093352

Радник Держдепу США відвідає Україну та Польщу
Фото: pravda.com.ua

Радник Держдепартаменту Дерек Шолль відвідає Київ 20-21 липня і Варшаву 21-23 липня, щоб зміцнити стратегічну цінність відносин США з Україною і Польщею.

Про це пише «Центр новин».

«Він продовжить дипломатичну розмову з Україною і Польщею з цілої низки питань, включаючи нашу загальну заклопотаність з приводу газопроводу “Північний потік – 2” і енергетичну безпеку в ширшому сенсі, а також триваючі реформи», – йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства.

«Перебуваючи в Києві, радник Шолль зустрінеться з високопоставленими урядовцями, щоб обговорити підтримку Сполученими Штатами зусиль України щодо протидії російській агресії і подальшому просуванню економічних та антикорупційних реформ», – наголошується в заяві.

Він також зустрінеться з представниками ділових кіл, щоб обговорити відновлення економіки України та можливості спільного процвітання, йдеться в документі.

«У Варшаві радник Шолль обговорить з високопосадовцями урядовцями і представниками громадянського суспільства стратегічні двосторонні і регіональні питання, а також нашу загальну прихильність до демократичних цінностей та інститутів, – повідомив Держдепартамент. – Він також поспілкується з лідерами ділових кіл для зміцнення двосторонніх економічних зв’язків».

Leopolis.news