logo
28/03
25/03
16/03
15/03
10/03
29/02
09/02
06/02
02/02
30/01
28/01
17/01
2 ...

Максим Козицький привітав мусульман Львівщини із святом Курбан-байрам

20-07-2021 13:376773

Максим Козицький привітав мусульман Львівщини із святом Курбан-байрам
Фото: ЛОДА

20 липня мусульмани відзначають Курбан-байрам, одне з двох найважливіших свят в Ісламі. Курбан-байрам настає через 70 днів після ще одного важливого дня ісламського календаря – Ураза-байраму. Втім, святкувати традиційно починають з вечора 19 липня – і продовжиться святкування до вечора 23 липня.

Про це пише пресслужба ЛОДА.

Привітання громаді Львівщини висловив голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький:

«Від 2014 року - з часу окупації Криму - ми, львів’яни та всі українці, особливо розуміємо та відчуваємо, що Україна - це також батьківщина кримських татар. Наші народи живуть поруч віками, ми стоїмо пліч-о-пліч проти спільного ворога, ми боремось щодня за справедливість і розвиток нашої держави та нашого краю. Маємо бути разом у боротьбі і в радості. 

Сьогодні - про світлу радість. Адже липень для народу киримли та всіх мусульман світу - один із знакових місяців. Від учорашнього вечора мусульмани всього світу відзначають одне з головних ісламських свят – Курбан-байрам. Вітаю всіх мусульман Львівщини зі святом! Бажаю злагоди, добра і миру у Ваших серцях та родинах!», - написав голова Львівської ОДА на своїй сторінці у Фейсбуці.

На Львівщині відзначати подію починають вже з раннього ранку - надягають чистий одяг, здійснюють повне обмивання і йдуть на молитву в мечеть у Ісламський культурний центр імені Мухаммада Асада у Львові. Молитва розпочинається о 8 ранку. Там читають Коран і слухають імама Мурата Сулейманова, який розповідає про традиції свята і важливість жертвопринесення. Після цього буде почастунок та подарунки для дітей, а також святковий плов, щоб усі віряни змогли відчути це свято. Через два дні відбудеться роздавання м’яса.

Leopolis.news