logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Львівська ОДА долучиться до організації фестивалю «ZAXIDFEST-2021»

20-07-2021 21:364941

Львівська ОДА долучиться до організації фестивалю «ZAXIDFEST-2021»

27-29 серпня у с. Родатичі, поблизу м. Городок на Львівщині, після дворічної перерви проходитиме один з найбільших музичних фестивалів України «ZAXIDFEST-2021».

Хедлайнером цьогорічного фестивалю буде гурт «Океан Ельзи». Львівська облдержадміністрація долучиться до організації фестивалю, інформує пресслужба ЛОДА.

«Організатори фестивалю звернулися до нас з пропозицією долучитися до співпраці задля максимально якісного проведення такого масштабного заходу з дотриманням діючих карантинних обмежень. Зокрема, підтримка адміністрації полягатиме у забезпеченні роботи під час фестивалю бригад швидкої допомоги, поліції та ДСНС, а також організації роботи центру вакцинації для відвідувачів заходу, - зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

За словами засновника фестивалю Якова Матвійчука, «ZAXIDFEST» проводиться щорічно з 2009 року. На цьогорічному фестивалі виступатимуть «Океан Ельзи», «Антитіла», «The Hardkiss», «5’nizza» та інші українські виконавці, а також гурти з Республіки Білорусія, серед яких «Ляпис-98». Виконавців з Росії на заході не буде.

«Співпраця з обласною адміністрацією дасть можливість максимально подбати про безпеку заходу та його інфраструктуру. Окрім того, на території проведення фестивалю працюватиме центр вакцинації, де кожен охочий зможе отримати щеплення від ковіду. Також такий центр працюватиме і до початку фестивалю – графік та місце роботи центру додатково анонсуємо. Звертаємо увагу, що «ZAXIDFEST» є інклюзивним заходом – люди з інвалідністю можуть придбати квиток на фестиваль за півціни. Така ж знижка діє для учасників ООС – на вході на фестиваль потрібно пред’явити посвідчення учасника бойових дій», - зазначив Яків Матвійчук.

«Спільно з керівництвом Городоцької міської територіальної громади, на території якої проводиться фестиваль, будемо вживати заходів для покращення дорожнього покриття комунальної дороги до місця проведення заходу, збереження довкілля і вивозу твердих побутових відходів, залучення лісогосподарських підприємств для надання дров, якими користуватимуться гості фестивалю. Звертаємо увагу відвідувачів заходу на можливість вакцинуватися до і під час проведення фестивалю. Культурні події потрохи повертаються в наше життя, проте без належного дотримання карантинних обмежень та захисту, нам може знову загрожувати локдаун. Отримати щеплення у центрі вакцинації зможуть усі охочі. Ми вдячні організаторам «Західфест» за раціональний та свідомий підхід до проведення фестивалю, - зауважив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Leopolis.news