logo
24/04
23/04
2 ...

У Львові в серпні пройдуть Дні реставрації

25-07-2021 19:271176

У Львові в серпні пройдуть Дні реставрації
Фото: ЛМР

У Львові, з 3 по 13 серпня відбудуться щорічні Дні реставрації. Метою заходу є популяризація реставрації елементів історичних будівель, що сприятиме збереженню спадщини міста.

Про це повідомляє ЛКП «Бюро спадщини».

Упродовж двох тижнів на Погулянці реставратори проводитимуть майстер — класи із відновлення історичної скульптури у дворі на вулиці Погулянка, 20. Окрім того, відбудеться серія екскурсій знаковими скульптурами міста. Організовує заходи ЛКП «Бюро спадщини» управління охорони історичного середовища.

На Погулянці облаштують спеціальну альтанку, у якій в режимі реального часу можна буде спостерігати за процесом реставрації історичної скульптури Матері Божої. Фахівці  зможуть побачити процес відновлення та отримати професійну консультацію від керівника майстер класів, реставратора Андрія Федоришина.

«Торік ми вперше та успішно провели Дні реставрації, під час яких реставрували історичну браму будинку з вулиці Князя Романа, 34. Тоді ця подія мала високий інтерес серед реставраторів  дерева. Цього року в рамках заходів ми вирішили об’єднати фахівців з реставрації декоративних елементів», - розповів директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик. 

Для реставраторів, охочих долучитися реставраційних майстер-класів обов’язкова реєстрація за посиланням.

Локація працюватиме щоденно з 10:00 до 14:00 год.

Leopolis.news