logo
16/04
15/04
14/04
13/04
12/04
11/04
09/04
2 ...

Новачок «Львова» Сергій Політило розповів про процес адаптації в команді

23-07-2021 11:504959

Новачок «Львова» Сергій Політило розповів про процес адаптації в команді
Фото: pfclviv.com

Півзахисник Сергій Політило – новий трансфер «містян». Йому – 32 роки, грав за донецький «Олімпік». Футболіст розповів про те, як починалась його футбольна кар’єра, про перші враження від «Львова», а також про питання, які вболівальники залишали у соцмережах.

Про це повідомляє офіційний сайт львівського клубу.

Ти вже тривалий час у Львові. Що встиг побачити за цей час і чи є вже улюблені місця?

Місто чудове, я не один раз приїжджав до Львова. За час перебування у клубі ще не встиг нічого побачити – у нас збори і постійні тренування.

Були 3 дні вихідних і я поїхав додому в Одесу, побачитись із сім’ю.

Як пройшло знайомство з клубом?

Все чудово! Схоже з моїм перебування в «Олімпіку»: там також всі дружні. Де б я не був – завжди хороший колектив! Мені щастить.

Хто з команди зараз найбільше заряджає?

Знайомство пройшло швидко:) Більше того, кількох футболістів, Олексія Довгого, Макса Грисьо, Дмитра Семеніва, знав ще до переходу. З іншими перетинались на полі, правда, грали у різних командах. Можу запитати у хлопців і побутові речі. Наприклад, щодо квартири.

Як виник варіант продовження кар’єри у Львові?

Тут низка факторів. Контракт з «Олімпіком» закінчився під час відпустки, до того ж, на жаль, клуб покинув Прем’єр-Лігу. До мене зателефонували зі «Львова», запросили грати. І я погодився!

Скільки голів плануєш забити у сезоні?

Якомога більше. Загадувати не хочу. Я не нападник, але завжди хочеться відправляти м’яч у ворота і віддавати гольові передачі – бути максимально корисним для команди.

Готовий стати штатним пенальтистом та/або капітаном команди?

Можна забивати і без пенальті. Головне, – забивати!

Свого часу ударом з пенальті ти приніс перемогу «Олімпіку» над «Львовом» у 2019 році. Очікуєш на схожий епізод, перебуваючи по іншу сторону?

Я пам’ятаю цей гол. Ми тоді виграли 1:0. Матч був на стадіоні «Україна». Не знаю як щодо повтору, але буду робити максимум.

Які прізвиська у тебе були в командах?

«Маленький», потім «Полі» – скорочення від прізвища. Я вже, можна сказати, «ветеран», тому не мають чогось придумувати:)

Якій музиці і жанрам кінофільмів надаєш перевагу?

Я не дуже музичний:) Подобається щось зрозуміле. Наше. Дискотечне. А щодо фільмів – то жанр залежить від настрою.

Які очікування перед стартом нового сезону?

Хочеться розпочати з перемоги. Краще йти матч за матчем, а досягнення оцінювати по дорозі. Звичайно, сподіваюсь, що будемо боротися за високі результати.

Найбільш пам’ятна гра в кар’єрі?

Було багато цікавих матчів. Зокрема, ще з «Дніпром» грали у Лізі Європи. Ігри на виїзді у Флоренції теж згадуються. Потім ще одна Ліга Європи була. Але в Чемпіонаті України теж були хороші матчі: з «Динамо», «Шахтарем», «Дніпром». Пам’ятаю гру у складі «Чорноморця» проти «Металіста».

Також згадуються минулі роки українського чемпіонату. Коли він був ще колишнім…

Топ-3 футболісти, які імпонують

Мессі, Роналду. Вони – футболісти, які надихають. Вони – професіонали, адже в такому віці тримають такий рівень. При чому не опускають цей щабель вже багато років. Показують до чого варто прагнути і чого можна досягати.

Хаві (Ернандес), Іньєста, Пірло. Видатні футболісти, які закінчили кар’єру. Коли дивишся, як люди грають матч без помилок, то хочеться рівнятись.

Багато є футболістів хорошого рівня. І виділити трьох дуже складно.

Як ти потрапив у футбол?

Я з Волинської області, з Нововолинська. Під цим містом є селище, у я кому я виріс. Називалося Жовтневе, але зараз його перейменували. Так ось все своє дитинство я провів на стадіонах Жовтневого. У нас не було такого, як зараз: тільки навчився ходити  і одразу збирають гроші з батьків, щоб навчити грати в футбол. У кого був м’яч – виходять гуляти і зранку до вечора проводять час на полі.

Дитяча футбольна школа у мене розпочалась з 8-го класу, коли я переїхав до Києва і вступив в Республіканське вище училище фізичної культури. Там були перші повноцінні тренування.

Звідти перейшов у одеський «Чорноморець». У Одесі я кинув якір і залишився жити:) Для мене це найкраще місце в Україні.

Пам’ятаєш свій перший матч на професійному рівні?

Так, дуже добре пам’ятаю. Я вийшов на заміну за «Чорноморець». Грали проти полтавської «Ворскли». Була жорстока атака: гравець Полтави отримав червону картку, а моя нога ще довго боліла. Але ми ще забили гол і виграли 1:0.

Що побажаєш одноклубникам на старті сезону?

Головне, щоб всі були здорові. І щоб всі підійшли до гри, до чемпіонату у своїх максимальних кондиціях. Будемо старатися набирати максимум очок в кожній грі.

Що хочеш сказати вболівальникам? 

Коли грали у Львові, то завжди було чутно вболівальників і їхню підтримку для команди. Хочеться побажати їм терпіння, а ми зі свого боку будемо робити все по максимуму, щоб був позитивний результат і перемоги. Щоб грою радувати наших вболівальників!

Нагадаємо, сьогодні «Львів» зіграє з «Маріуполем».

Leopolis.news