logo
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

Свіжий рейтинг найбагатших громад Львівщини: у лідерах - Славська та Львівська ТГ

23-07-2021 15:191039

Свіжий рейтинг найбагатших громад Львівщини: у лідерах - Славська та Львівська ТГ
Фото: ЛОДА

За підсумками першого півріччя департамент фінансів облдержадміністрації проаналізував окремі бюджетні показники діяльності 73 територіальних громад області та сформовано рейтинг.

За словами директора департаменту Олега Демківа,  економічні успіхи територіальних громад дуже різні, як у плані наповнюваності бюджетів, так і  у фінансуванні видатків, повідомляє пресслужба ЛОДА.

«За даними аналізу рейтинг очолюють Славська і Львівська громади, які є беззаперечними лідерами за 8 (із 9) показниками рейтингу. За ними розмістилися Пустомитівська, Солонківська, Мурованська, Стрийська, Зимноводівська, Підберізцівська та Червоноградська територіальні громади, які ділять 8 і 9 місце, а замикає десятку - Жовтанецька. Журавненська Стрілківська, Добромильська територіальні громади опинилась у „хвості” рейтингу. У бюджетах 20 територіальних громад ще бракує коштів на виплату заробітної плати у бюджетній сфері. Станом на 1 липня незабезпеченість становить понад 150 млн гривень», - зазначив Олег Демків.

На основі здійсненого аналізу окремих бюджетних показників основними чинниками успіху територіальних громад є збалансованість бюджетів і раціональне використання бюджетних коштів, що є наслідком у т.ч. й вдалого фахового менеджменту в територіальних громадах.

Детальніше з рейтингом можна ознайомитись за посиланням https://loda.gov.ua/suspilno_korysna_informaciya.

Leopolis.news