logo
19/04
18/04
2 ...

Держекоінспекція виявила порушення у ТзОВ «Тустань» в частині утримання диких тварин

23-07-2021 17:201532

Держекоінспекція виявила порушення у ТзОВ «Тустань» в частині утримання диких тварин

Працівники Державної екологічної інспекції Львівщини провели  позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ТзОВ «Тустань», діяльність якого пов’язана з мисливством, відловлюванням тварин та наданням пов'язаних із цим послуг.

Як інформує ДЕІ Львівщини, держінспектори інспектували вольєр для утримання та розведення у напіввільних умовах оленя європейського та скельниці звичайної (серни) площею 294,2 га, що розташований в урочищі «Багна» в лісових кварталах Козівського лісництва ДП «Сколівське ЛГ».

За результати перевірки встановлено факти порушення вимог Закону України «Про тваринний світ» в частині утримання диких тварин у напіввільних умовах та порушенні умов розмноження і шляхів міграції тварин, за що керівника господарства притягнуто до адміністративної відповідальності відповідно до статті 87 Кодексу України про адміністративні правопорушення.       

Крім цього, Інспекцією проводяться заходи щодо встановлення  правомірності використання ТзОВ «Тустань» земель лісового фонду та земель запасу Козівської територіальної громади Стрийського району для будівництва зазначеного вольєру на площі 294.2 га.    

Leopolis.news