logo
24/04
2 ...

На Золочівщині завершено благоустрій території Меморіалу полеглим воякам Першої української дивізії «Галичина» (ФОТО)

24-07-2021 10:52798

На Золочівщині завершено благоустрій території Меморіалу полеглим воякам Першої української дивізії «Галичина» (ФОТО)
Фото: автора

У п’ятницю, 23 липня, працівники Меморіально-пошукового центру «Доля» Львівської обласної ради завершили благоустрій Меморіалу Першої української дивізії «Галичина», що біля села Червоне Золочівського району.

 

Під час благоустрою, який було розпочато ще у вівторок, 20 липня, працівниками підприємства «Доля» було викошено трави на усій території меморіального цвинтаря, прибрано сухостої та сформовано кущові насадження попри сходову доріжку, що веде до каплиці Меморіалу.

В останній день толоки, а саме у п’ятницю, 23 липня, за сприянням партнерів із Національного природного парку «Північне Поділля», було завершено побілку символічних хрестів та оновлено написи на їх табличках.

Довідка. У неділю, 25 липня, на Меморіальному кладовищі воїнів Першої української дивізії «Галичина», що в околицях села Червоне на Золочівщині, відбудуться поминальні заходи із вшанування пам’яті українців-дивізійників та військовиків інших національностей, які полягли  у липні 1944 року в часі боїв під Бродами.

Поминальне дійство розпочнеться о 12.00 з покладання квітів до символічних таблиць біля каплиці Меморіалу. Потім відбудеться молитовна панахиди за тими, хто загинув на полях боїв під час Бродівського оточення, та чин перепоховання останків загиблих вояків, які були віднайдені пошуковцями підприємства «Доля» у 2020-2021 роках на теренах так званого «Бродівського котла».

Михайло Шишка, журналіст, спеціально для Leopolis.news