logo
18/04
17/04
2 ...

На Львівщині рибалка впіймав червонокнижного золотого карася: йому загрожує штраф

24-07-2021 16:19939

На Львівщині рибалка впіймав червонокнижного золотого карася: йому загрожує штраф
Фото: Державне агентство рибного господарства у Львівській області

На водоймі біля села Жирова Стрийського району Львівської області інспекторами Львівського рибоохоронного патруля виявлено факт вилову червонокнижної риби.

Як повідомляє Державне агентство рибного господарства у Львівській області, громадян Г. проводив вилов риби двома вудками і виловив рибу, занесену в «Червону книгу України», а саме: карась золотий – 1 шт вагою 0,150 кг, чим порушив п. 4.10 Правил любительського та спортивного рибальства.

За цим фактом складено протокол про адміністративну відповідальність за ч. 1 ст. 90 КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу на громадян від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно добутого.

Рибу випущено в природне середовище існування.

За незаконний вилов даному порушнику доведеться сплатити збитки відповідно до постанови КМУ від 07.11.2012 №1030 «Про розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання)» в сумі 330 грн.

Матеріали справи буде скеровано на розгляд суду.

Leopolis.news