logo
16/04
15/04
14/04
13/04
12/04
2 ...

Авіакатастрофа на Франківщині: загинув український пілот та 3 громадяни США (ФОТО, ВІДЕО)

28-07-2021 19:203263

Авіакатастрофа на Франківщині: загинув український пілот та 3 громадяни США (ФОТО, ВІДЕО)
Фото: Івано-Франківська ОДА

Сьогодні близько 13:40 поблизу с. Шепарівці Коломийського району сталося падіння легкомоторного спортивного літака WT-10 Advantic на приватний житловий будинок з подальшим горінням, внаслідок чого 4 особи, що перебували у літаку, загинули.

Про це інформує головне управління ДСНС Львівщини.

О 13:58 пожежу локалізовано на площі 100 квадратних метрів. О 14:47 ліквідовано.

До гасіння залучалося 25 осіб та 6 од. техніки ДСНС.

Як інформує поліція Івано-Франківської області, за фактом падіння літака розпочато кримінальне провадження – порушення правил повітряних польотів. Проводяться слідчі дії для встановлення причин падіння літака, у результаті чого загинуло четверо осіб.

За попередньою інформацією, на борту перебували пілот, мешканець Прикарпаття, і троє пасажирів-іноземців. Вони загинули на місці події.

Начальник поліції Прикарпаття Сергій Безпалько розповів, що на момент падіння літака у будинку перебували жінка і двоє дітей, які почули невідомий шум і вчасно вибігли на вулицю. Вони не постраждали.

«На місці інциденту продовжують працювати слідчо-оперативна група обласної поліції, експерти-криміналісти та представники екстренних служб. У ході слідства будуть встановлені всі обставини аварії», - зазначив Сергій Безпалько.

За дорученням голови обласної державної адміністрації Світлани Онищук на місце трагедії виїхали представники ОДА та відповідних служб. Утворено оперативний штаб, який на місці ухвалює необхідні рішення. Водночас проводяться слідчі дії та встановлюється громадянство загиблих осіб.

За даними видання «Курс», у авіакатастрофі загинув професійний льотчик, інструктор та співвласник аеродрому малої авіації у Коломиї Ігор Табанюк.

За інформацією Об’єднаної єврейської спільноти України в авіакатастрофі загинули троє хасидів, громадян США. Вони з групою туристів приїхали в Івано-Франківську область на відпочинок.

 

Leopolis.news