logo
19/04
18/04
17/04
16/04
15/04
2 ...

У рамках Днів реставрації львів’ян запрошують на екскурсію на Личаківський цвинтар

03-08-2021 21:085577

У рамках Днів реставрації львів’ян запрошують на екскурсію на Личаківський цвинтар
Фото: karpaty.info

5 серпня для львів’ян проведуть безкоштовну екскурсію скульптурами Личаківського цвинтаря.

 

Захід проведуть в рамках Днів реставрації. Якщо торік акцент Днів реставрації був на столярних виробах, то зараз вирішили взятися за реставрацію скульптурних елементів, інформує Бюро спадщини.

На Личаківському цвинтарі споруджено близько двох тисяч гробівців і понад 500 скульптур та рельєфів. У першій половині XIX століття тут домінували скульптури в класицистичному стилі таких великих майстрів, як Гартман Вітвер, Антон і Йоганн Шимзери, Пауль Ойтелє.

У другій половині позаминулого століття ці традиції під впливом західноєвропейської скульптурної школи продовжили Юліан Марковський, Тадеуш Баронч, Вітольд Равський. Творчість цих майстрів утілена в пам’ятниках історизму, сецесії та ар-деко. Скульптурна творчість XX століття представлена роботами Євгена Дзиндри, Теодозії Бриж, Петра Кулика, Еммануїла Миська, Миколи Посікіри.

Учасниками екскурсії можна стати лише за попереднім записом: https://forms.gle/87UK7t1h79NbGMDK6

Екскурсія розпочнеться о 18.30. Збір групи біля головного входу до Личаківського цвинтаря.

Нагадаємо, під керівництвом реставратора з каменю впродовж 10 днів учасники майстер-класів відновлюватимуть скульптуру монаха з дитиною, що розміщена біля будинку №20 на вул. Погулянка. Відтак, усі охочі зможуть спостерігати за процесом чи навіть спробувати себе в ролі реставратора скульптурних елементів.
Leopolis.news