logo
25/04
24/04
23/04
22/04
19/04
2 ...

На фестиваль LvivMozArt з’їдуться зірки класичної музики з усього світу

24-07-2019 13:291235

На фестиваль LvivMozArt з’їдуться зірки класичної музики з усього світу

З 3 по 11 серпня у Львові відбуватиметься третій сезон Міжнародного фестивалю класичної музики LvivMozArt.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

«Тема цьогорічного фестивалю «Музика та література», яка захована поміж рядків та нот в програмі кожного концерту. Впродовж 9 днів до Львова завітають світові зірки, відбудеться відкриття кількох нових локацій та співпраця з світовими музичними товариствами. Вражаючі перформанси, унікальні постановки та потужна класика – усе це в Третьому фестивалю LvivMozArt», – йдеться в повідомленні.

Центральна постать фестивалю – німецькомовний публіцист та письменник Йозеф Рот, який народився в містечку Броди біля Львова. 4 серпня біля Руїн Синагоги, на батьківщині Йозефа Рота, в місті Броди, відбудеться пам’ятний концерт, присвячений ювілею письменника. В концерті у супроводі оркестру INSO-Lviv та Львівської хорової капели «Дударик» візьмуть участь світові зірки, зокрема: південноафриканська оперна співачка Пумеза Мацікіза, американський митець Абраам Броди, кіноакторка Сунні Меллез, диригуватиме Оксана Линів. Прозвучить «Kyrie Eleison» української композиторки Богдани Фроляк та 3-тя Симфонія «Kaddish» титана американської культури, сина українських емігрантів з Рівненщини Леонарда Бернстайна.

Упродовж фестивалю відбудуться великі симфонічні концерти в Оперному театрі:

8 серпня – Оперний гала-концерт із зірками оперної сцени: Пумезою Мацікізою (Південно-Африканська Республіка) та Нуттапорном Тамматі (Таїланд).

9 серпня – концерт Баварського молодіжного симфонічного оркестру (диригент – Ніколас Раусс, солістка – Наталія Боєва), в програмі – Й. Брамс та Р. Штраус, зокрема його знакова симфонічна поема «Так казав Заратустра».

10 серпня – «Galiсian Style» з колоритною програмою музики західної України. Звучатиме музика відомих українських композиторів: В. Барвінського, М. Скорика, Л. Колодуба та Л.Грабовського. Солістка – відома піаністка, лауреат багатьох міжнародних конкурсів Катерина Тітова (Україна-Німеччина).

11 серпня – закриття фестивалю за участю Молодіжного симфонічного оркестру України/YsOU, який був створений диригенткою Оксаною Линів у 2016 році, Львівської державної академічної чоловічої хорової капели «Дударик» та солістів – зірок української оперної сцени. Під батутою Оксани Линів прозвучить кантата патрона фестивалю Франца Ксавера Моцарта та грандіозна 9 Симфонія Л.в.Бетховена – світовий символ єднання людства заради прав та свободи.

Сольні речиталі, перформанси та експерименти зосереджені в локації авангардного Трамвайного Депо – Lem Station. Тут відбудуться:

5 серпня – Опера-реквієм «IYOV» для препарованого роялю, віолончелі, ударних та голосів. Опера «IYOV» створена за книгою Йова зі Старого Завіту з використанням сакральних латинських текстів, стала відкриттям в мистецькому світі та очолила рейтинг 10 найкращих сучасних опер світу!

7 серпня – Презентація нового альбому «Перетини» Абраама Броди (Литва-США). Броди – знаковий учасник найпрестижніших фестивалів світу та автор неповторного стилю інструментального перформансу! Він входить в топ-10 сучасних артистів за версією Нью-йоркського радіо та співпрацює з Мариною Абрамович.

8 серпня – речиталь найшвидшого піаніста світу Любомира Мельника.

9 серпня - відома мисткиня та циркова артистка Меліса фон Вепі запрезентує авторську моновиставу «Дзеркало». Театр, акробатика та танець поєднаються під супровід авторських імпровізацій французького композитора Стефано Оліва.

10 серпня – Клезмер-концерт від світового короля клезмеру, кларнетиста Ґіори Фейдмана та Гершвін Квартету. Клезмер – традиційна музика євреїв Східної Європи, в якій втілена глибока життєва філософія та драматична доля єврейського народу.

Формати знайомства найменшої публіки з класичною музики «MozArtKids» відбудуться у Львівській опері та філармонії.

Камерні концертні формати в рамках фестивалю відбудуться в декількох локаціях, зокрема: в Дзеркальних Залах Палацу Потоцьких, Львівської Опери, в Органному Залі та концертному залі Львівської філармонії. Солісти концертів – українські та світові зірки класичної музики, зокрема: Валерій Соколов, Олексій Шадрін, Василь Заціха, Єва Рабчевська, Катерина Тітова, Лю Сяою та інші.

У рамках фестивалю відбудеться науковий симпозіум, який цього року пройде у форматі музично-літературного салону під темою «Літературні імпресії в музиці: Моцарт та майбутнє» в дзеркальній залі палацу Потоцьких. У співпраці з Фундацією Моцартеум (Зальцбург, Австрія) у палаці Потоцьких відбудеться виставка, присвячена 300-літтю Леопольда Моцарта.

Leopolis.news