logo
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Для внесення змін до Конституції: кум Путіна Медведчук пропонує Зеленському об’єднатися

25-07-2019 12:512411

Для внесення змін до Конституції: кум Путіна Медведчук пропонує Зеленському об’єднатися
Фото: 112-Україна

На думку кума та голови політради партії «Опозиційна платформа ‒ За життя» Віктора Медведчука, ймовірна кількість нардепів від його політсили, а також від «Слуги народу» дозволяє внести зміни до Конституції України. Зокрема –  щодо особливого статусу Донбасу.

Про це Медведчук заявив в ефірі телеканалу «112 Україна».

«З урахуванням того, що передбачається кількісний склад фракції партії «Опозиційна платформа – За життя» (а це 50 осіб) і тих депутатів, які вже на сьогодні пройшли і будуть у фракції «Слуги народу», ми точно можемо внести зміни до Конституції щодо особливого статусу. Як ви пам'ятаєте, це найголовніша політична частина мінських угод поряд з ухваленням закону про амністію, закону про вибори, запровадженням закону про особливий статус, внесення змін до Конституції в частини особливого статусу. Тут ми готові допомогти партії «Слуга народу» і разом створити конституційну більшість, щоб проголосувати ці зміни. Якщо мир, програма миру, реалізація миру на Донбасі дійсно буде найголовнішим стратегічним завданням для тієї партії, яка створить коаліцію», – зазначив Медведчук.

Медведчук також наголосив, що на сьогодні немає нічого важливішого, ніж встановити мир і припинити бойові дії.

«А потім вже (або паралельно разом з цим) вирішувати питання економічного характеру, організаційного, формування органів влади та управління. Питання миру все одно перебуває на першому місці. І в цій ситуації ми готові сприяти тому, щоб конституційною більшістю внести зміни до Конституції. Звісно, ми будемо підтримувати і голосування інших законів, які представляють політичну частину мінських угод, які я перелічив, і, гадаю, що парламент насамперед повинен сконцентруватися саме на цьому», – додав політик.

Leopolis.news