logo
19/04
18/04
17/04
16/04
15/04
2 ...

Львів’яни мають нагоду почути твори Баха та Вівальді у філармонії

25-07-2019 19:46989

Львів’яни мають нагоду почути твори Баха та Вівальді у філармонії
Фото: philharmonia.lviv.ua

5 серпня у Львівській національній філармонії о 19:00 відбудеться концерт «Bach&Vivaldi» у межах фестивалю «Pizzicato e Cantabile».

Про це повідомляють організатори події.

«Композиції Й.С. Баха та А. Вівальді доволі часто можна побачити на українських афішах. Незважаючи на це, музика таких знакових постатей епохи бароко завжди звучить цікаво, свіжо й неодмінно сповнює енергією. Оригінальне прочитання творів майстрів запропонують Олена Мацелюх, Оксана Гаргай, Ольга Куц та Богдан Котюк», – йдеться в повідомленні.

Вечір відкриють три органні цикли Й.С.Баха (Фантазія і фуга соль мінор BWV 542, Хорал «Ich ruf’ zu Dir, Herr Jesu Christ», BWV 639, Токата і фуга ре мінор BWV 565), до яких згодом долучаться знамениті «Чотири пори року», що прозвучать у транскрипції для скрипки й органа. За словами організаторів, один із перших програмних творів в історії світової музики виконуватимуть у супроводі 12 сонетів Антоніо Вівальді, що органічно вводять у настрій концертів. Також інтерпретацію доповнить живопис художниці Ольги Куц, яка в режимі реального часу втілить у фарбах образи твору.

Leopolis.news