logo
18/04
16/04
08/04
02/04
31/03
29/03
28/03
25/03
16/03
15/03
10/03
29/02
09/02
2 ...

Глава УГКЦ провів зустріч із проводом Світового конгресу українців

23-08-2021 17:397235

Глава УГКЦ провів зустріч із проводом Світового конгресу українців

Напередодні Дня Незалежності України відбулася зустріч Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава з проводом Світового конгресу українців на чолі з президентом СКУ Павлом Ґродом.

 

Як інформує Департамент інформації УГКЦ, під час розмови учасники зустрічі підсумували результати спільної діяльності Світового конгресу українців і УГКЦ упродовж двох останніх років, зокрема спільну працю від початку пандемії, яка охопила наші громади в цілому світі. Як церковні громади, так і громади СКУ мусили адаптувати свою діяльність до цих обставин.

СКУ та УГКЦ спільно займалися соціальним служінням, допомогою найбільш потребуючим – тим людям, які в тих обставинах втрачали засоби до існування. Також спільно шукали нові методи церковної та громадської діяльності, способи збирати і гуртувати людей у нових обставинах пандемії та карантину.  

Блаженніший Святослав повідомив, що на зустрічі обговорювалися питання, які стосуються питань меморіалізації української історії та участі у відповідних проєктах СКУ. Зокрема, йшлося про добудову Музею пам’яті жертв Голодомору, проєкт меморіалізації Бабиного Яру та постання Музею Революції гідності.

Також учасники узгодили співпрацю на майбутнє у різних країнах, особливо там, де наші громади тільки формуються, у країнах так званої нової еміграції.

На початку зустрічі Блаженніший Святослав вручив Патріаршу грамоту президенту СКУ Павлу Ґроду з нагоди його 50-річчя. На зустрічі також був Євген Чолій, його попередник на цьому посту, інші члени делегації, які прибули в Україну на святкування ювілею Незалежності.  

Блаженніший Святослав привітав гостей із прийдешнім святом нашої країни і подарував кожному примірник книги «Апокриф. Чотири розмови про Лесю Українку», створену у співавторстві з Оксаною Забужко.    

Leopolis.news