logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

Росія відреагувала на затримання танкера: це піратство і провокація

25-07-2019 16:162362

Росія відреагувала на затримання танкера: це піратство і провокація

МЗС РФ пообіцяло відповідь, якщо Україна взяла російських моряків в заручники.

Про це повідомляє російський «Інтерфакс». 

«З'ясовуємо обставини події для прийняття адекватних заходів. Якщо мова йде про захоплення росіян в заручники, це буде кваліфіковано як грубе порушення міжнародного права і наслідки не змусять себе чекати», – кажуть у російському МЗС. 

Посольство РФ в Києві з'ясовує обставини затримання російського танкера, повідомив прес-аташе дипмісії Денис Голенко. «Займаємося цим питанням. Поки нічого не можу додатково повідомити, крім тієї інформації, що з'явилася. З'ясовуємо обставини», – сказав він. 

Тим часом голова комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький назвав затримання танкера України неправомірною дією. 

«Україна на власну провокацію (керченський інцидент - ІФ) відповідає актом державного піратства. Неправомірний і незаконний тиск на слідство (у справі українських моряків - ІФ)», – написав Слуцький в своєму Твіттері.

У свою чергу перший заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров заявив, що дії СБУ – це провокація, яка може ускладнити процес переговорів зі звільнення українських моряків.

 «Я думаю, що, швидше за все, це ускладнює ситуацію. Потрібно, щоб терміново підключалися переговорники і офіційні особи і російського, і українського МЗС. Це провокація, яка зроблена певними колами влади, що йде на Україні», - сказав Джабаров. 

На думку сенатора, нинішнє командування збройних сил України в очікуванні перестановок в уряді і в силовому блоці «наостанок підклали свиню своєму президенту». «Без вирішення цього конфлікту рухатися далі буде важко», - вважає він. 

Як повідомляли, сьогодні СБУ затримала в порту Ізмаїл Одеської області російський            танкер Neyma, який блокував українській військові кораблі в Керченській протоці в листопаді 2018 року.

Leopolis.news