logo
24/04
2 ...

У Львові розроблять проект вулиці, яка з’єднає Левандівку та Рясне

26-07-2019 16:522551

У Львові розроблять проект вулиці, яка з’єднає Левандівку та Рясне
Фото: Ілюстративне

ЛКП «Львівавтодор» замовить топографо-геодезичні та інженерно-геологічні вишукування для будівництва нової дороги, що з’єднає вулицю Суботівську з мікрорайоном Рясне. Коштуватимуть ці роботи місту близько 3 мільйонів гривень.

Як повідомляє VEZHA, відповідний тендер, щодо проведення проектно-вишукувальних робіт об’єкта «Будівництво проектованої вулиці від вул. Суботівської до мікрорайону Рясне», «Львівавтодор» розмістив на порталі Prozorro.

Згідно із технічним завданням підрядник повинен провести топографо-геодезичні та інженерно-геологічні вишукування в необхідному для прийняття проектних рішень обсязі. Окрім того розробити робочу документацію проекту та погодити її із ЛКП «Львівавтодор».

Варто зазначити, нова проектована дорога з’єднає мікрорайони Рясне та Левандівка від вул. Суботівська до вул. Бузкова. Орієнтовна довжина нової вулиці – 2562 метри. Проїзну частину планують виконати асфальтобетоною сумішшю, а тротуари вкласти бетонною плиткою. Окрім того будуть облаштовані велосипедні доріжки.

Також на новій вулиці встановлять зупинки громадського транспорту, проведуть реконструкцію перехресть та примикань бічних вулиць, проведуть реконструкцію чи заміну інженерних мереж, встановлять вуличне освітлення.

На новій вулиці планують облаштувати тролейбусну лінію, що буде продовженням існуючого маршруту з вулиці Суботівської. Згідно із проектом розворотне кільце для тролейбусів планують облаштувати перед примиканням до вулиці Шевченка.

Нагадаємо, Виконавчий комітет Львівської міської ради під час свого засідання 2 листопада 2018 року погодив будівництво нової дороги, яка має з’єднати мікрорайон Рясне з Левандівкою.

Серед усіх варіантів будівництва нової дороги, було обрано варіант, що передбачає будівництво тунелю. Цей варіант, за словами Андрія Білого, керівника департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР , попередньо оцінили в 100 млн гривень.

Leopolis.news