logo
19/04
18/04
2 ...

Забудовник, який знищив мозаїку на «Океані» у Львові, незаконно забудовує частину ЛАЗу – активісти

27-07-2019 10:192915

Забудовник, який знищив мозаїку на «Океані» у Львові, незаконно забудовує частину ЛАЗу – активісти
Фото: Антикорупційний моніторинг

Забудовник, який знищив відому мозаїку магазину «Океан» у Львові, незаконно забудовує частину заводу ЛАЗ.

Про це повідомляє Громадська ініціатива «Антикорупційний моніторинг Львівщини».

Вже близько місяця у Львові, біля головного входу до заводу ЛАЗ, на вул. Стрийській, 45 триває незаконне будівництво. «Вдумайтесь, усі необхідні норми розміщення будівельного майданчика на цій території просто відсутні. Немає ні будівельного паспорту, ні дозвільних документів на початок робіт (чи підготовчі роботи) у реєстрі на сайті ДАБІ Україні. Це свідчить лише про одне – забудова ділянки, що межує, або належить заводу ЛАЗ є самовільною та протиправною!», – наголошують активісти.

Попри відсутній будівельний паспорт, встановити фірму-забудовника можна завдяки витягу з Державного реєстру речових прав на нерухомe майно про реєстрацію права власності. У м. Львові, по вул. Стрийській, 45г земельною ділянкою, загальною площею 329,2 кв.м., володіє ТзОВ «Атріум Естейт».

«З власних джерел вдалось встановити, що неофіційним власником цієї фірми є скандальний львівський забудовник – Володимир Швед. Компанія, що офіційно належить пану Володимиру і його дружині, 18 липня цього року, незаконно знищила, під час реконструкції, мозаїку магазину «Океан», створену у 1982 р. відомим художником В. Патиком, що викликало суспільний резонанс. Окрім цього, міська рада неодноразово штрафувала компанію Володимира Шведа за різноманітні порушення. У 2018 році він отримав штраф на 170 тис грн за перепланування пам’ятки архітектури на пл. Ринок, 11, а згодом змушений був оплачувати ще 17 тис. грн штрафу за перепланування будинку на пл. Ринок, 19», – написано у повідомленні.

Вочевидь, тепер, від рук забудовника, який звик діяти незаконно, як вандал, постраждає ще й територія скандального заводу ЛАЗ, який належить дружині одіозного російського бізнесмена Ігоря Чуркіна – Таїсії Саніній.

«Схоже ця парочка продовжує перетворювати «Львівського промислового гіганта» у підприємство-руїну, яке фігурує у десятках справ судів різних інстанцій. Лише останні скандали – систематичне викрадення обладнання та устаткування з території заводу на суму понад 2 мільйони гривень, а ще таємне переведенням міськими посадовцями 20 млн грн. боргу на рахунок Саніної»,– вважають активісти.

Аби зупинити незаконну забудову, яка може призвести до знищення території заводу ЛАЗ, ГО «Антикорупційний моніторинг Львівщини» уже направила звернення до Департаменту ДАБІ у Львівській області та Служби безпеки України у Львівській області щодо проведення позапланових перевірок.

Leopolis.news