logo
23/04
22/04
21/04
19/04
17/04
16/04
2 ...

Голова Львівської облради зустрілась із послом Італії в Україні

13-09-2021 20:526084

Голова Львівської облради зустрілась із послом Італії в Україні
Фото: пресслужба ЛОР

 

Сьогодні відбулась зустріч голови Львівської обласної ради Ірини Гримак із Надзвичайним та Повноважним Послом Італії в Україні П’єром Франческом Дзадзо, на якій говорили про налагодження міжрегіональної співпраці між Львівщиною та містами Італії, залучення інвестицій та економічні та культурні обміни.

Про це інформує пресслужба ЛОР.

«Львівщина зацікавлена мати серед регіонів Італії партнерів для  встановлення зв’язків в економічній та гуманітарній сферах. Організація бізнес-місій, презентація потенціалу нашого регіону, його туристичної привабливості, підписання рамкових угод між регіонами – це ті напрямки, над якими можемо працювати спільно», - зазначила Ірина Гримак.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Італія в Україні  зауважив, що для кращої комунікації необхідно обговорити питання відкриття у Львові Почесного консульства Італії. «Це допоможе на місці вирішувати проблеми та організовувати співпрацю, краще розуміти регіон та його можливості», - зазначив П’єр Франческо Дзадзо.

Під час зустрічі сторони також обговорили можливість розширення авіасполучень між Львовом та італійськими містами. «Це пожвавить туристичні обміни, зокрема між курортним Трускавцем, Східницею, Моршином та італійськими містами-курортами, допоможе налагодити ділові контакти, представити інвестиційні  можливості. Нам цікаво також брати участь у туристичних ярмарках, які відбуваються в Італії, де можна якнайкраще представити регіон, його локальних виробників, історико-культурну спадщину», - наголосила голова облради.

Окрім того, присутні закцентували увагу на активізації співпраці у культурній сфері, оскільки українська діаспора в Італії є однією з найбільших і організація взаємних обмінів художніми колективами, проведення спільних виставок, експозицій, мистецьких фестивалів сприятиме розвитку двосторонньої співпраці та підтримці українських громадян.

Leopolis.news