logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

У ЛНУ ім. І. Франка розпочався Welcome week

14-09-2021 13:306298

У ЛНУ ім. І. Франка розпочався Welcome week

13 вересня 2021 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка стартував Welcome week – щорічний захід, в рамках якого першокурсники знайомляться зі структурою та діяльністю Університету, дізнаються про цікаві студентські ініціативи і, звичайно, спілкуються з представниками факультетів та підрозділів.

Цього разу зустріч відбулася у дистанційному форматі за допомогою сервісу ZOOM, інформує пресцентр.

Модерувала захід представниця Центру маркетингу та розвитку Ксенія Мотрук.

З вітальним словом до учасників зустрічі звернувся Перший проректор Університету Андрій Гукалюк. Андрій Федорович ознайомив першокурсників зі структурою Університету, розповів про особливості організації освітнього процесу упродовж карантину, поділився інформацією щодо освітніх програм та розповів про можливості, які відкриваються перед студентами під час навчання. Перший проректор також зосередив увагу учасників заходу на студентських організаціях, які відповідно до своїх спрямувань, сприяють реалізації наукового потенціалу студентів, допомагають розвинути лідерські здібності або розкрити творчі можливості.  Андрій Федорович додав, що Університет цьогоріч святкує 360-річчя, відтак надзвичайно приємним є те, що у цей ювілейний рік понад 5 тисяч вступників зробили вибір на користь Університету.

З першокурсниками також поспілкувалися голова Первинної профспілкової організації студентів Микола Спересенко та голова Студентського уряду Олексій Каленіченко. Зокрема, студентські лідери поділилися цікавою інформацією щодо студентських організацій, розповіли про можливості для навчання, саморозвитку, проведення дозвілля, участі у громадському житті й студентському самоврядуванні.

Інформацією про діяльність Центру підтримки студентських сервісів поділилися його очільниця Ольга Тибор. Окрім того, вона детально розповіла про роботу інформаційної системи «Деканат», академічну та соціальну стипендії, формування рейтингових списків тощо. Про співпрацю Університету з роботодавцями розповіла начальниця відділу кар’єрного розвитку та співпраці з бізнесом Ірина Сновидович. У її виступі також ішлося про різноманітні семінари-навчання, зустрічі-тренінги з роботодавцями і традиційні проєкти, які організовує відділ – «Майстерню кар’єри» та «День кар’єри ЄС».

Начальниця Відділу міжнародних зв’язків Любов Чапляк та координаторка проєкту «Erasmus+», керівниця сектору академічної мобільності Відділу міжнародних зв’язків Оксана Краєвська презентували першокурсникам інформацію про міжнародну співпрацю Львівського університету. Йшлося, зокрема, про стипендійні програми обміну, проєкти програми «Erasmus+», серед яких конкурси програми «Erasmus+:  КА 1». Окрім того, в рамках зустрічі розповіли про угоди Львівського університету, укладені зі закордонними університетами в рамках «Erasmus+».

Про особливості роботи Центру Студентського Капеланства розповів капелан Львівського університету отець Мар’ян Мисяковський. Отець окреслив основні питання діяльності Центру, головною метою якого є задоволення духовно-психологічних потреб молоді. За словами Мар’яна Мисяковського, Центр розглядає позаконфесійні питання загальнолюдської моралі, цінностей, психології, сексуального виховання та особистого зростання молоді.

З першокурсниками також поспілкувався доктор фізико-математичних наук, професор кафедри алгебри, топології та основ математики Михайло Зарічний. Михайло Михайлович розповів про свій викладацький досвід, а також поділився порадами щодо правильної організації навчання і студентського життя. «Університет дає усі можливості, щоб пізнавати світ і реалізувати себе в науці», – підсумував професор.

Welcome week у Львівському університеті триватиме до 16 вересня 2021 року. Відповідно до програми заходу, 14 вересня продовжиться знайомство з факультетами та підрозділами Університету, а впродовж 15-16 вересня на першокурсників чекатиме ІТ Day, в рамках якого заплановано зустрічі з ІТ-компаніями, серед яких EPAM, GlobalLogic, Genesis, Chatbots.Studio, Star, AMC Bridge, Grid Dynamics, Symphony Solutions, eKreative, SoftServe.

Запис зустрічі можна переглянути за посиланням.

Leopolis.news