logo
28/03
25/03
16/03
15/03
10/03
29/02
09/02
06/02
02/02
30/01
28/01
17/01
2 ...

ПЦУ створила румунський вікаріат

28-07-2019 14:221291

ПЦУ створила румунський вікаріат

Священний Синод ПЦУ, який відбувся 27 липня у Конгрегаційній залі Київської православної богословської академії, для румуномовних вірян, які проживають в Україні утворив вікаріат – окрему структуру у Церкві з правами самоуправління.

Про це повідомляє сайт ПЦУ.

«Беручи до уваги пастирські потреби румуномовних православних громад в Україні, за зразком організації церковного життя парафій Румунської Православної Церкви з переважаючим числом етнічних українців – утворити Православний румунський вікаріат Української Православної Церкви (Православної Церкви України) для релігійних організацій (релігійних громад та монастирів) в Україні з переважаючим числом етнічних румун». – йдеться у рішенні Синоду.

Православний румунський вікаріат УПЦ (ПЦУ) підпорядковуватиметься безпосередньо Предстоятелю Православної Церкви України Блаженнійшому і стане особливою адміністративною структурою з правами самоуправління у складі релігійного об’єднання Православної Церкви України. До Православного румунського вікаріату УПЦ (ПЦУ) можуть входити на добровільних засадах релігійні організації (релігійні громади та монастирі) з переважаючим числом етнічних румун. Для цих релігійних громад гарантуються права на дотримання за власним вибором румунської православної богослужбової, мовної та календарної традиції.

Права самоуправління та устрій Православного румунського вікаріату УПЦ (ПЦУ) закріплюються у Статуті Управління Православного румунського вікаріату УПЦ (ПЦУ), який має бути вироблений спільно з представниками релігійних організацій, що бажають увійти до складу Вікаріату, у братній співпраці з Румунською Православною Церквою відповідно до висловленої раніше її Священним Синодом позиції.

Статут Управління Православного румунського вікаріату УПЦ (ПЦУ) ухвалюється Священним Синодом УПЦ (ПЦУ) та затверджується Предстоятелем, Митрополитом Київським і всієї України.

Leopolis.news