logo
15/04
12/04
11/04
10/04
09/04
2 ...

«Версія убивства перевіряється, даних про кастет немає»: ОГП про справу Чорновола

16-09-2021 12:166347

«Версія убивства перевіряється, даних про кастет немає»: ОГП про справу Чорновола

В Офісі генерального прокурора кажуть, що версія скоєння умисного вбивства народного депутата лідера «Народного руху» В’ячеслава Чорновола перевіряється слідством, але вказують, що в матеріалах, наданих для експертизи, немає даних про «удари кастетом».

Про це повідомив пресцентр ОГП в коментарі «Українській правді».

УП попросила прокоментувати слова ексзаступника генпрокурора Миколи Голомші, який напередодні повторив свою заяву від 2015 року, що  Чорновола було вбито чотирма ударами кастета у потиличну ділянку голови і таким самим кастетом було добито водія. Проте нових доказів Голомша не надав.

У відповіді Офіс генпрокурора в свою чергу посилається на результати комплексної експертизи, яка тривала майже 2 роки.

«Розслідування кримінального провадження за фактом дорожньо-транспортної пригоди, в якій загинув В’ячеслав Чорновіл, триває і здійснюється слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України. Слідством перевіряється версія скоєння умисного вбивства народного депутата України.

В даному кримінальному провадженні проведено значний обсяг слідчих (розшукових) дій, у тому числі ряд судових експертиз. Згідно висновку комплексної комісійної судово-медичної, транспортно-трасологічної та автотехнічної експертизи від 29 жовтня 2018 встановлено, що ушкодження, які було виявлено при судово-медичній експертизі тіла В’ячеслава Чорновола та в ході експертизи решток його ексгумованого тіла, є такими, що сформувалися внаслідок травмування особи, що перебувала у салоні транспортного засобу при зіткненні автомобіля з перешкодою.

В матеріалах, що надані для експертизи, не міститься інформації про ушкодження, які мали б ознаки ударної дії тупого предмету з обмеженою травмуючою поверхнею, в тому числі «кастета», що виходили б за межі комплексу характерних ушкоджень пасажира при ДТП», – відповіли в ОГП.

Leopolis.news