logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

Підозрюваний у хабарництві керівник роздільської «Сірки» до листопада буде під домашнім арештом

16-09-2021 16:185831

Підозрюваний у хабарництві керівник роздільської «Сірки» до листопада буде під домашнім арештом
Фото: УСБУ у Львівській області

Слідчий суддя Галицького районного суду Львова Віктор Романюк продовжив запобіжний захід у виді домашнього арешту директору ДП «Роздільське гірничо-хімічне підприємство «Сірка» Івану Свереняку, якого підозрюють в хабарництві і отриманні «відкатів» від продажу майна підприємства.

Про це пишуть «Наші гроші. Львів» з посиланням на ухвалу суду від 8 вересня 2021 року.

Підозрюваного директора «Сірки» триматимуть під домашнім арештом у нічний час до 8 листопада 2021 року, без носіння електронного засобу контролю. Також на цей період його відсторонили від посади керівника державного підприємства.

Як повідомляла прес-служба СБУ, директора ДП «Роздільське гірничо-хімічне підприємство «Сірка» затримали на хабарі 10,5 тис. грн в липні поточного року. Гроші керівник отримав за укладання договору з постачання та відпуску вапняку з підприємства «Сірка». Також слідчі встановили, що підозрюваний нібито організував систему отримання «відкатів», а саме реалізовував майно підприємства за зниженою вартістю за готівку. Тобто він підозрюється в тому, що привласнив 24,5 тис. грн, які мали б надійти до підприємства.

За матеріалами справи, керівнику підприємства ще 16 липня обрали домашній арешт строком на два місяці, оскільки, на думку слідства, той міг переховуватися від органів досудового розслідування, впливати на свідків або здійснити ще одне  аналогічне порушення. У вересні запобіжний захід продовжили до початку листопада. Підозрюваному керівнику інкримінують ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Державне підприємство «Роздільське гірничо-хімічне підприємство «Сірка» спеціалізується на добуванні декоративного або будівельного каменю, вапняку, гіпсу тощо. Воно знаходиться в Новому Роздолі на Львівщині. Згідно з YouControl, підозрюваний Іван Свереняк працював директором «Сірки» з квітня 2021 року, наразі підприємством керує Андрій Цюра. Власником підприємства з квітня цього року є Фонд держмайна, а до того його контролював Мінекономрозвитку.

Leopolis.news