logo
18/04
17/04
16/04
15/04
2 ...

На Львівщині викрили схему виготовлення фейкових сертифікатів про вакцинацію від COVID-19

16-09-2021 16:355631

На Львівщині викрили схему виготовлення фейкових сертифікатів про вакцинацію від COVID-19

За матеріалами оперативних співробітників 7 прикордонного Карпатського загону було виявлено та припинено незаконну схему з виготовлення міжнародних сертифікатів про вакцинацію від COVID-19.

Як інформує Західне регіональне управління ДПСУ, заходи проводились по факту виявлення у громадянина України підробленого «Міжнародного свідоцтва про вакцинацію/профілактику» з метою звільнення від самоізоляції. Чоловік в серпні цього року повертався в Україну через пункт пропуску «Краківець».

Так, Яворівським РВП ГУ НП у Львівській області по даному факту було розпочато кримінальне провадження за ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

На початку вересня одному з фігурантів кримінального провадження було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.358 ККУ та скеровано обвинувальний акт до Яворівського районного суду.

Вчора співробітники оперативно-розшукового підрозділу 7 прикордонного Карпатського загону, представники сектору дізнання Яворівського РВП ГУ НП у Львівській області та відділу протидії кіберзлочинам у Львівській області в рамках кримінального провадження провели обшуки помешкання та транспортного засобу іншого фігуранта справи. За результатами проведених заходів було виявлено та вилучено оргтехніку, бланки міжнародних сертифікатів про вакцинацію, печатки та документацію.

Наразі з’ясовуються усі обставини причетності фігуранта до вказаного злочину.

 

Leopolis.news