logo
28/03
27/03
2 ...

Екоінспектори виявили факт бездозвільної діяльності комунального господарства на Самбірщині

18-09-2021 18:17970

Екоінспектори виявили факт бездозвільної діяльності комунального господарства на Самбірщині
Фото: Державна екологічна інспекція у Львівській області

Під час проведення планової перевірки Ралівського УЖКГ/1, що на Самбірщині, Інспекція виявила порушення вимог природоохоронного законодавства та зобов’язала підприємство вжити заходів для їх усунення.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Львівській області.

Відповідно до припису Інспекції, Ралівському УЖКГ/1 необхідно:  

-  отримати спеціальний дозвіл на користування надрами на водозабір підземних вод: свердловина №1, свердловина №2, №3, які експлуатуються підприємством або виготовити правовстановлюючі документи, що посвідчують право користування земельною ділянкою, яка використовується підприємством.

- вжити заходи щодо отримання дозволу спеціально уповноваженого органу виконавчої влади на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

-  скид зворотних (стічних) вод з очисних споруд Ралівського УЖКГ/1 у річку Ореб здійснювати з дотриманням лімітів скидання забруднюючих речовин (нормативів гранично допустимих скидів (ГДС) речовин).

-  проводити контроль за якістю і кількістю скинутих у водні об'єкти зворотних (стічних) вод і забруднюючих речовин та якістю води водних об’єктів у фонових створах.

- розробити проект землеустрою щодо встановлення меж зон санітарної охорони свердловин №№ 1, 2, 3, які розташовані в с. Ралівка Самбірського району Львівської області та облаштувати огорожу першого поясу зони санітарної охорони відповідно до проекту.

-  утримувати в належному стані очисні споруди.

- вжити заходи щодо запобігання негативному і екологонебезпечному впливу на земельні ділянки та ліквідувати наслідки такого впливу, не допускати витікання (скидання) стічних вод з очисних споруд на рельєф місцевості, на ділянки з ґрунтовим покривом. У випадку підтвердження забруднення земель ліквідувати дане порушення.

За фактом виявлених порушень до адміністративної відповідальності притягнуто відповідальну особу підприємства.

За самовільний забір підземних вод нараховано збитки на суму 82482грн. Готуються матеріали для пред'явлення Ралівському УЖКГ/1 претензії про добровільне відшкодування збитків.

Leopolis.news