logo
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

Міністр освіти розповів, що є головною метою державної політики в галузі дошкілля

20-09-2021 16:116499

Міністр освіти розповів, що є головною метою державної політики в галузі дошкілля
Фото: МОН

Головна мета державної політики у галузі дошкільної освіти – забезпечення доступної та якісної освіти для всіх дітей відповідного віку, яка є стартовою платформою для особистісного розвитку дитини та підготовки її до навчання в Новій українській школі. На цьому наголосив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет під час відкриття Форуму Всеукраїнського тижня дошкілля «Дошкільна освіта України 30» сьогодні, 20 вересня 2021 року.

Про це повідомляє офіційний сайт Міносвіти.

«За роки незалежності Україна зробила істотні кроки на шляху формування, реалізації та розвитку державної політики в дошкільній освіті. Сучасна дошкільна освіта базується на принципах якості, доступності та наступності, що є цілісною системою розвитку дітей раннього та дошкільного віку», – підкреслив Міністр.

Сергій Шкарлет розповів, що за роки незалежності було створено законодавчу та нормативно-правову базу дошкільної освіти України.

За його словами, тема важливості та необхідності доступу до якісної дошкільної освіти сьогодні є ключовою як в Україні, так і у світі та визначена цілями сталого розвитку до 2030 року.

«У 2021 році оновлено Державний стандарт дошкільної освіти (Базовий компонент), в якому гармонійно поєднано традиційно сильні сторони української дошкільної освіти з міжнародними стандартами, застосовано компетентнісний підхід до результатів освіти, що забезпечує наступність між дошкільною й початковою освітою», – повідомив Сергій Шкарлет.

Міністерством проводиться активна робота щодо імплементації Стандарту: розроблено Методичні рекомендації, Типову програму підвищення кваліфікації педагогічних працівників; проведено серію вебінарів, забезпечено широкий інформаційний супровід, розміщено низку публікацій у відкритому доступі.

Також було презентовано навчально-методичний посібник для педагогічних працівників «Державний стандарт дошкільної освіти: особливості впровадження», якому надано гриф Міністерства освіти і науки України та схвалено для використання в освітньому процесі.

Leopolis.news