logo
19/04
18/04
2 ...

За кошти бюджету Львівщини ремонтують «Будинок Літератора» у Нагуєвичах

23-09-2021 11:461998

За кошти бюджету Львівщини ремонтують «Будинок Літератора» у Нагуєвичах
Фото: пресслужба Львівської обласної ради

Ремонти  приміщення Державного історико-культурного заповідника проводять в межах обласної програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області.

Як повідомляє пресслужба Львівської обласної ради, на капітальні ремонти музейного простору Івана Франка в Нагуєвичах було передбачено понад 1,7 млн грн.

Зокрема, на капремонт фасаду, сходової клітки та приміщення «Будинку літератора» — 808 тис. грн та на капітальний ремонт фасаду й сходової клітки «Літературно – меморіального музею Івана Франка» – 934 тис. грн. Завершити роботи планують до кінця року.

Адміністрація музею наголошує на тому, що кошти на ремонт історико-культурного заповідника не виділялися уже впродовж 15 років.

Колектив комунального закладу обласної ради сподівається, що після проведених робіт музейний простір Франка нарешті функціонуватиме за  євростандартами  з урахуванням усіх  вимог до теплозбереження.

Голова комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Святослав Шеремета у середу, 22 вересня оглянув об’єкти та здійснив першу робочу перевірку якості виконання робіт.  

«Символічно, що саме до 165-ї річниці з Дня Народження Івана Франка депутати Львівської обласної ради підтримали пропозицію відновити корпуси Державного історико-культурного заповідника у Нагуєвичах. Це суттєва допомога та вартісна інвестиція з обласного бюджету. Незабаром відвідувачі зможуть побачити доглянуті, оновлені музейні приміщення і це найкраще свідчення того, що Львівщина шанує історію, культуру і порядок», - зазначив Святослав Шеремета.

Leopolis.news