logo
18/04
17/04
2 ...

«Львівська десятка» та «Львівська Сотка. Осінь»: у неділю транспорт курсуватиме зі змінами

23-09-2021 12:302125

«Львівська десятка» та «Львівська Сотка. Осінь»: у неділю транспорт курсуватиме зі змінами
Фото: ілюстративне

У неділю, 26 вересня, у Львові відбудуться два масштабні спортивні заходи – чемпіонат України з бігу по шосе на 10 км «Run the World. Львівська десятка» та традиційний велозаїзд на 100 км «Львівська Сотка. Осінь».

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

У зв’язку з цим будуть зміни в русі транспорту. Мешканців Львівської МТГ просять вибачення за тимчасові незручності.

«В цю неділю у Львові буде відбуватись два масових класних спортивних заходи. Перший – «Львівська десятка», яка повертається після перерви з минулому році. Цьогоріч організатори закумулювали сили і організовують забіг на належному рівні. Ми також приклали для цього максимум зусиль, тому сподіваємось на круту подію. Другий захід – це традиційний велозаїзд «Львівська Сотка». Тут також передбачається чимало учасників, які скучили за великими спортивними марафонами. Запрошуємо всіх мешканців приходити вболівати за спортсменів та наперед просимо вибачення за певні незручності через незначні перекриття вулиць», – розповіла Ксенія Пилипів, заступниця начальника управління спорту ЛМР.

Чемпіонат України з бігу по шосе на 10 км «Run the World. Львівська десятка»

З 7:00 у неділю розпочнеться чемпіонат України з бігу по шосе на 10 км «Run the World. Львівська десятка». Захід організовує громадська організація Smart Run за підтримки Федерації легкої атлетики України, Федерації легкої атлетики Львівської області, ЛОДА та ЛМР.

Мета змагань:

  • популяризація здорового способу життя;
  • розширення дружніх зв’язків між спортивними клубами та організаціями, спортсменами та любителями спорту;
  • залучення до активних занять фізкультурою та спортом.

Програма змагань

7:00 – 8:30 – реєстрація учасників змагань в секретаріаті та видача номерів;

7:00 – 11:30 – робота камер схову;

8:10 – 8:25 – церемонія відкриття змагань;

8:25 – 8:40 – розминка;

8:40 – 8:44 – привітання учасників забігу;

8:45 – старт «Run the World. Львівська десятка» та чемпіонату України з бігу по шосе на 10 км;

8:45 – 10:05 – проходження дистанції змагань;

10:05 – 10:35 – нагородження призерів Чемпіонату України з бігу по шосе на 10 км серед чоловіків та жінок;

10:40 – 11:00 – нагородження учасників «Run the World. Львівська десятка»;

11:00 – загальна фотографія учасників змагань, які подолали лінію фінішу;

11:20 – 11:30 – закриття змагань.

Забіг відбуватиметься за маршрутом: пр. Свободи – пл. Міцкевича – пр. Свободи – пл. Різні – пр. В. Чорновола - вул. В. Липинського (кільце АС№ 2) та у зворотному напрямку.

За інформацією управління транспорту ЛМР, у зв’язку із забігом на 10 км 26 вересня з 08:00 год. до 11:00 год. міський громадський транспорт курсуватиме зі змінами.

«Тролейбусний маршрут № 33 впродовж вказаного часу не курсуватиме. Ті маршрути, які їдуть у напрямку вул. Мазепи і Галицького Перехрестя, з центру міста курсуватимуть здебільшого по вул. Замарстинівській і вул. Б.Хмельницького. Оскільки буде перекрита тільки одна смуга пр. Чорновола, ті маршрути, які курсують з вул. Мазепи у напрямку центру міста, зможуть їхати по пр. Чорновола. Тут змін не буде», - розповів начальник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

Відтак, автобусні маршрути:

  • № 1А, 53 курсуватимуть так: вул. Б. Хмельницького – вул. Гайдамацька – вул. Замарстинівська – Підвальна – пл. Соборна – пл. Галицька.
  • № 3А – пл. Соборна – пл. Галицька – вул. Князя Романа.
  • № 5А вул. Личаківська – пл. Митна.
  • № 6А, 52 – закорочено до церкви св. Анни.
  • № 7, 17, 31, 37 41, 46, 47А, 51 – в напрямку вул. Мазепи курсування буде здійснюватися по вул. Б. Хмельницького – вул. Замарстинівська – вул. Липинського – пр. В. Чорновола – далі за маршрутом.
  • № 8, 8А, 22, 55 – закорочено до пр. Чорновола (вул. В. Липинського).
  • № 9 – вул. Коперника - пл. Галицька – пл. Соборна – вул. Підвальна – вул. Замарстинівська – вул. Гайдамацька - вул. Б. Хмельницького – далі за маршрутом.
  • № 20, 25 – вул. Б. Хмельницького – вул. Гайдамацька – вул. Замарстинівська в дві сторони.
  • № 34, 39 в напрямку вул. Грінченка курсування буде здійснюватися по вул. Б. Хмельницького – вул. Замарстинівська – Лінкольна – вул. Чигиринська – далі по маршруту.
  • № 57 – по вул. Замарстинівській – вул. Б. Хмельницького в дві сторони.
  • № 61 – вул. Шевченка – вул. Левандівська – вул. Городоцька далі за маршрутом.

Наймасовіший аматорський велоівент – «Львівська Сотка. Осінь»

Також у неділю ГО «Львівський Велоклуб» за підтримки управління спорту ЛМР, управління молоді та спорту ЛОДА та Федерації велосипедного спорту Львівської області проведе у Львові та області наймасовіший аматорський велоівент – «Львівська Сотка. Осінь».

Траса «ЛС(о)» – дистанція довжиною 100 км. Проходження траси фіксується на її контрольних пунктах. Кожен учасник вважається таким, що здійснює індивідуальний пробіг, і керується Правилами Дорожнього Руху. Велосипедист, який встигне за 7 годин доїхати до фінішу, отримає медаль переможця.

Очікувана кількість учасників: 1500 велосипедистів з багатьох міст України, Білорусії, Польщі, Німеччини, Молдови, США.

Розклад:

7:45-10:00 – реєстрація (пл. Ринок, 1)

10:10-10:15 – відкриття «ЛС(о)» 10:15 старт

10:15-10:50 – урочистий парад  учасників до місця технічного старту, по маршруту: пл. Ринок – пр. Свободи – пл. Різні – проспект Чорновола – вул. Варшавська – вул. Замарстинівська – вул. Курортна – з/д вокзал Брюховичі.

11:00 – технічний старт по маршруту (100км): Брюховичі – Бірки -Буда-Крехів-Жовква-КрехівЛозино-Івано-Франкове-Лозино-Бірки-Брюховичі-фініш. (див. додаток №2)

12:30 – відкриття фінішу смт Брюховичі (залізнична станція)  

18:00 – закриття фінішу смт Брюховичі (залізнична станція) 

У зв’язку із проведенням веломарафону «Львівська Сотка. Осінь» 26 вересня з 08:00 год. до 18:30 год. міський громадський транспорту курсуватиме зі змінами.

Зокрема, за словами Ореста Олеськіва, керівника управління транспорту, автобусні маршрути № 8, 8А та 22 у Брюховичах будуть закорочені до ділянки вул. Курортної.

Зокрема, автобусний маршрут № 8А тимчасово курсуватиме до вул. Курортної (перетин із вул. Широкою).

Автобусний маршрут № 8 тимчасово курсуватиме вул. Львівська – вул. Весняна – вул. Смолиста – вул. Незалежності України – за маршрутом.

Автобусний маршрут № 22 тимчасово курсуватиме по вул. Замарстинівська – вул. Львівська – вул. Під Осова.

Leopolis.news