logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

Вистрибнула з авто на ходу: на Львівщині двоє мешканців Долини погрожували пістолетом молодій дівчині

23-09-2021 13:146971

Вистрибнула з авто на ходу: на Львівщині двоє мешканців Долини погрожували пістолетом молодій дівчині
Фото: Поліція Львівської області

За скоєне двом мешканцям Івано-Франківської області загрожує до десяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

22 вересня на оперативну лінію 102 надійшло повідомлення про розбійний напад, скоєний на молоду дівчину в одному з сіл Стрийського району. На місце події негайно виїхали групи реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група, оперативники кримінальної поліції та співробітники інших служб Стрийського районного управління поліції.

Як встановили правоохоронці, у місті Болехів Івано-Франківської області 20-річна мешканка одного з сіл Долинського району Івано-Франківської області зупинила автомобіль «Фольксваген Пасат», водій якого за помірну платню погодився підвезти її у місто Стрий, що на Львівщині, оскільки їхав у тому ж напрямку.

«Близько 15.45, вже на території Львівської області, в одному з сіл Стрийського району, пасажир «Фольксвагена», який сидій на передньому сидінні, несподівано направив на пасажирку предмет, схожий на пістолет, та наказав віддати йому гроші та мобільний телефон. Злякавшись за своє життя, дівчина відчинила дверцята і на ходу вискочила з автомобіля, який розвернувся та поїхав у зворотньому напрямку. У «Фольксвагені» залишилась валіза пасажирки. Випадковий перехожий допоміг жертві нападників та повідомив про подію у поліцію», – йдеться у повідомленні.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами поліцейські виявили розшукуваний «Пасат» на автодорозі «Стрий-Івано-Франківськ-Чернівці» у селі Станків. Зловмисники намагались втекти від правоохоронців, проте, після переслідування, їх автомобіль заблокували та зупинили екіпажі груп реагування патрульної поліції.

Водій та пасажир «Фольксвагена», обидва мешканці одного з сіл Долинського району Івано-Франківської області віком 22 та 17 років, затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере їм запобіжні заходи. Молодший з нападників раніше притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне заволодіння транспортним засобом.

Також правоохоронці виявили предмет, схожий на пістолет, який зловмисники встигли заховати - зброю вилучили та скерували на експертне дослідження.

За фактом слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Стрийської окружної прокуратури, відкрили кримінальне провадження за  ч.2 ст.187 (Розбій) Кримінального колексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Leopolis.news