logo
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

Володимир Зеленський: «Для олігархів шлях єдиний – стати чистим бізнесом»

23-09-2021 17:2712342

Володимир Зеленський: «Для олігархів шлях єдиний – стати чистим бізнесом»

Президент України Володимир Зеленський прокоментував закон про деолігархізацію, який сьогодні ухвалила Верховна Рада.

Про це він написав на своїй сторінці у «Фейсбук»

«Конституція визначає, що державна влада в Україні здійснюється на засадах її поділу на законодавчу, виконавчу та судову. Але фактом життя в нашій державі протягом багатьох років було існування також олігархічної гілки влади – групи людей, які вважали, що вони важливіші, ніж законодавці, урядовці чи судді. 

Кожен українець знає, хто ці люди, яких називають олігархами. Кожен українець знає, як олігархи купували політичний вплив і як вони використовували політиків заради своїх інтересів. Держава не мала права це ігнорувати – ніколи. Ні у 2000-х роках, ні у 2010-х роках, ні тим більше зараз», – написав Зеленський. 

На його думку, завдяки антиолігархічному закону Україна отримує історичний шанс на побудову цивілізованих і чистих відносин між великим бізнесом і державою.  

«Так, це багатьом політикам не подобається. Так, вони хочуть жити, як раніше, працюючи на олігархів. Так, було дуже багато тиску на наших депутатів, дуже багато інтриг і навіть шантажу. Але закон ухвалено. 

Я вдячний кожному депутату, який підтримав цей закон. 229 «за» від «Слуги Народу» та 279 «за» в цілому в парламенті – це правильний сигнал. Олігархічної гілки влади в Україні більше не буде. Законодавча, виконавча та судова – так. А для олігархів шлях єдиний – стати чистим бізнесом», – переконаний Зеленський. 

Leopolis.news