logo
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

Аспірантка ЛНУ ім. І. Франка стала призеркою Міжнародного конкурсу UKRAINET PhD Thesis Presentation Contest 2021

24-09-2021 20:037079

Аспірантка ЛНУ ім. І. Франка стала призеркою Міжнародного конкурсу UKRAINET PhD Thesis Presentation Contest 2021

Аспірантка кафедри механіки механіко-математичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка Наталія Яджак виборола друге місце у фіналі Міжнародного конкурсу презентацій дисертаційних робіт UKRAINET 2021 у Берліні.

 

У столиці Німеччини аспірантка Університету представила своє дисертаційне дослідження «Розроблення моделей росту коротких тріщин у металевих матеріалах за тривалих навантажень та експлуатаційних середовищ», інформує пресцентр університету.

Конкурс відбувся 16-17 вересня у Вільному університеті Берліну в рамках конференції «Дні України в Берліні та Бранденбурзі: поглиблення українсько-німецької співпраці та побудова міцнішої Європи разом», присвяченої 30-тій річниці Незалежності України та 70-тій річниці створення Інституту східно-європейських студій Вільного університету Берліна.

Конкурс проводить Німецько-українське академічне товариство уже вп’яте. Взяти участь у ньому можуть аспіранти українського походження, які проводять дослідження за кордоном, та іноземні аспіранти, які досліджують пов’язані з Україною питання, або ж співпрацюють з українськими вченими. Цьогоріч у конкурсі взяли участь аспіранти з Німеччини, Угорщини, Великобританії та України, причому Львівський університет був представлений вперше.

Наталія Яджак навчається за програмою спільного наукового керівництва (doctorate en cotutelle) у Львівському національному університеті імені Івана Франка та Університеті Клермон Овернь у Франції під керівництвом проф. Олександра Андрейківа та проф. Юрі Лапусти за підтримки Стипендії Уряду Франції.

Leopolis.news