logo
19/04
18/04
2 ...

На Львівщині нацгвардійці відпрацювали бій у місті у рамках навчань «Rapid Trident 2021»

24-09-2021 21:076644

На Львівщині нацгвардійці відпрацювали бій у місті у рамках навчань «Rapid Trident 2021»

Гостомельські гвардійці продемонстрували свій досвід, набутий під час виконання бойових завдань у зоні проведення ООС: військовослужбовці Бригади швидкого реагування здійснили зачистку відведеного району, ліквідувавши умовних бойовиків.

 

Про це повідомила група інформації і комунікації Західного територіального управління Національної гвардії України.

За сценарієм навчань «Репід Трайдент – 2021», що відбуваються на Львівщині, країна-агресор здійснила спробу дестабілізації у певному регіоні іншої держави з подальшими діями, спрямованими на його окупацію. Водночас об’єднане угруповання військ союзницьких держав організувало оборону, і згодом звільнило тимчасово окуповані агресором території. В ході проведення стабілізаційних заходів командуванням міжнаціонального контингенту було залучено роту оперативного призначення гостомельської Бригади швидкого реагування Національної гвардії України. 

На навчальній ділянці «Бій у місті» бійці бригади продемонстрували порядок проведення блокувально-пошукових та штурмових дій. Ця територія – своєрідне місто у мініатюрі. Тут розташовані будівлі різної поверховості, адміністративні споруди та різноманітні прибудови, які було зведено спеціально для того, аби військовослужбовці відпрацьовували завдання в умовах міста, звикали правильно пересуватися та вчасно виявляти ворожі засідки. В ході відпрацювання бойового завдання гостомельські воїни оперативно блокували район, виявили бойовиків і ліквідували їх, застосувавши стрілецьку зброю та штатне озброєння бронетранспортерів БТР-3. 

Керівництво міжнаціональних навчань «Репід Трайдент – 2021» та спостерігачі високо оцінили професіоналізм усіх силових структур, залучених у ході стабілізаційної операції. За словами бійців Бригади швидкого реагування, під час тренувального бою в місті вони почувалися впевнено, цілком покладаючись на досвід, набутий у ході спільних навчань з канадськими інструкторами операції «UNIFIER», а також на власні знання, здобуті в ході бойових ротацій на сході. 

«З кожним роком сухопутні американсько-українські навчання Rapid Trident – все більш масштабні. Це надзвичайна база для вишколу військового професіоналізму. Тут наші військовослужбовці мають можливість планувати і проводити операції у складі багатонаціональних штабів, побудованих за структурою НАТО, взаємодіяти водночас з різними українськими силовими формуваннями й іноземними підрозділами. Цього року Національну гвардію на навчаннях представляє штаб батальйону та рота оперативного призначення Бригади швидкого реагування. Цей підрозділ молодий, штаби якого одразу формувалися за  стандартами НАТО. І сьогодні я пишаюся тим, що бачу дуже високий рівень їхньої підготовки», - наголосив командувач НГУ генерал-полковник Микола Балан. 

За сценарієм навчань, українські військові та підрозділи країн-партнерів відпрацьовують протидію збройній агресії в умовах гібридної війни. Навчання військові проходять на всіх рівнях і напрямах підготовки й виконання операцій. Цього року військовослужбовці Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція «UNIFIER») проходить всі етапи підготовки до навчань і самих навчань разом з українськими військовими. «Rapid Trident» – своєрідний зріз всього досвіду і результатів усіх навчань з канадськими інструкторами. 

«Хочеться відзначити велику роботу, яку провели нацгвардійці. Дуже приємно чути, що спільні навчання, які ми проводили влітку, були дуже корисними й підготували до цих навчань. І доказ цього – позитивні відгуки від ваших колег зі Збройних сил і співкерівника навчань, полковника армії США Майкла Хенсона», - сказала командирка операції “UNIFIER” підполковник Мелані Лейк. 

У єдиному строю учасників цьогорічних навчань пліч-о-пліч стоять воїни п’ятнадцяти країн світу. Крім країн-організаторів України й Сполучених Штатів Америки, в навчанні беруть участь військовослужбовці Болгарії, Канади, Грузії, Федеративної Республіки Німеччини, Італійської Республіки, Йорданського Хашимітського Королівства, Литовської Республіки, Республіки Молдова, Ісламської Республіки Пакистан, Республіки Польщі, Румунії, Туреччини та Великої Британії. Крім того, у навчаннях «Репід Трайдент — 2021» братиме участь особовий склад Литовсько-Польсько-Української бригади. 

Важливим аспектом, навчань є той факт, що  у рамках програми перевірки та зворотного зв’язку концепції оперативних можливостей планується провести оцінку 6 підрозділів ЗС України. А також, що є дуже важливим для України,  – це проведення Курсу оцінювачів НАТО, які будуть проводитися інструкторами Північноатлантичного альянсу. 

Українсько-американські військові навчання «Репід Трайдент — 2021» триватимуть з 20 вересня по 1 жовтня 2021 року. В них візьмуть участь близько 6000 військовослужбовців. 

Leopolis.news