logo
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

Кредобанк підтримав всеукраїнський проєкт «Скорик-Мусоргський»

12-10-2021 18:236090

Кредобанк підтримав всеукраїнський проєкт «Скорик-Мусоргський»

Кредобанк підтримав всеукраїнський проєкт «Скорик-Мусоргський», який проходить у рамках всеукраїнського музичного фестивалю «Скорик. Post Scriptum».

Як інформує пресслужба АТ «Кредобанк», упродовж двох місяців у рамках національного турне проєкт “Скорик-Мусоргський” має охопити 10 міст України - Львів, Харків, Одеса, Запоріжжя, Дніпро, Чернівці, Івано-Франківськ, Полтава, Житомир і Черкаси. Концерти триватимуть до кінця жовтня 2021 року. Участь у концертах беруть 8 провідних українських оркестрів та 11 солістів на чолі з піаністом – лауреатом Міжнародного конкурсу королеви Єлизавети Євгеном Ржановим.

Маестро Мирослав Скорик сформував і затвердив проєкт “Скорик-Мусоргський” у 2020 році, в якому поєднав власні твори останніх років та багаторічну роботу по створенню версії для струнного оркестру циклу Модеста Мусоргського «Картинки з виставки».

«Кредобанк не вперше підтримує проекти, присвячені творчості Мирослава Скорика. Кілька років тому ми допомогли у реалізації проекту "Три С: Скорик, Сильвестров, Станкович". Сьогодні, ми раді підтримати цю масштабну ініціативу, присвячену пам'яті маестро Мирослава Михайловича Скорика. Адже, підтримка розвитку культури та мистецтва є одним із ключових пріоритетів соціальної відповідальності Кредобанку.»,– говорить директор Департаменту комунікацій АТ «Кредобанк» Віктор Гальчинський.

Мирослав Скорик – відомий український композитор, автор опер, балетів та популярних пісень, серед яких – перший український твіст «Не топчіть конвалій» та  блюз-танго «Намалюй мені ніч». За Концерт №1 він був удостоєний Державної премії України імені Тараса Шевченка в 1987 році.

Окрім того, кілька років поспіль Кредобанк виступає генеральним партнером фестивалю «Музика в старому Львові», який проходить у партнерстві із  фестивалем «Музика у старому Кракові» та є важливою подією у сфері культурної співпраці України та Польщі.