logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

ДБР перевіряє причетність Медведчука до імпорту російського дизпалива за заниженими цінами

19-10-2021 16:196170

ДБР перевіряє причетність Медведчука до імпорту російського дизпалива за заниженими цінами

Працівники Територіального управління ДБР Миколаєва перевіряють інформацію про постачання до України дизельного пального з РФ за заниженими цінами структурами, наближеними до народного депутата України Віктора Медведчука.

Як інформує пресслужба ДБР, за оперативною інформацією, на початку жовтня до одного з терміналів Миколаївського морського порту прибуло іноземне судно під прапором Панами. Через декілька днів цей же термінал прийняв інше іноземне судно під прапором однієї із країн ЄС. За документами, судна доставили на адресу українського товариства з обмеженою відповідальністю, що пов’язують з нардепом, нафтопродукти вагою більш ніж 30 тисяч тонн кожне.

Встановлено, що задекларована постачальниками ціна була майже у два рази менша за ринкову. Це дало змогу ділкам мінімізувати сплату обов’язкових митних платежів на мільйони гривень.

Також попереднім слідством встановлено, що ці судна за останній рік заходили у порти Російської Федерації і товар має російське походження.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) працівниками ДБР із залученням спеціалістів з регіональної торгово-промислової палати та Держмитслужби проведено переогляди затриманих суден та заявленого до розмитнення товару, під час яких відібрано зразки палива, які направлено на дослідження з метою підтвердження заявленої якості та коду Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності.

За результатами експертизи слідчі ДБР вживуть відповідні процесуальні заходи.

Також під час розслідування перевіряється можлива причетність та питання притягнення до відповідальності посадових осіб.

Як відомо, 10 вересня цього року ДБР викрило масштабну контрабандну схему ввезення російського пального через порти Одеської області.

Leopolis.news