У Львові таки планують провести Свято сиру і вина

http://leopolis.news/post/51590/u-lvovi-taky-planuyut-provesty-svyato-syru-i-vyna

20/10/2021

 

Це вже ХІІ фестиваль, який знов об’єднає виноробів, сироварів і всіх, причетних до індустрії, та поціновувачів їх продукції з усієї України, повідомляють організатори.

Цьогорічні карантинні обмеження внесли свої корективи в організацію фестивалю, але подію вирішили не скасовувати, а адаптувати під нові вимоги безпеки.

«Ми дуже хочемо, щоб всі наші гості та учасники після фестивалю залишилися не тільки задоволеними, а й здоровими, – говорить Андрій Сидор, директор фестивалю «Свято Сиру і Вина». – Тому максимально дотримуємось всіх норм безпеки».

Організатори запрошують містян і туристів розпочати фестиваль, спробувавши самотужки надавити виноградного соку для майбутнього вина – у Великій давильні винограду. Далі можна буде продегустувати вино і все до вина від найкращих українських виробників на сиро-винному і фермерському ярмарках. Також тут будуть представлені органічні продукти від регіональних виробників.

Для тих, хто шукає гострих почуттів, підготували зону сабраж, де навчать відкривати ігристе вино за допомогою шаблі. Поруч можна буде спробувати свої сили на устричних батлах – спробувати якнайшвидше відкрити 5 устриць спеціальним ножем.

В зоні Wine School можна буде дізнатися про шлях, який проходить вино до того, як потрапить у пляшку і як його правильно дегустувати та оцінювати, як поєднувати вино і їжу, що означають терміни «органічне», «біодинамічне» і «натуральне» вино, і яка між ними різниця. Куратори Wine School – Богдан Павлюх, переможець конкурсу «Український сомельє 2019», Катерина Ющенко, директорка Ukrainian Wine & Spirit School, провайдер WSET в Україні, членкиня Асоціації сомельє України.

Серед інших активностей на Святі Сиру і Вина гостям пропонують дегустацію традиційного львівського сирника, виступи на музичній сцені, створення картин вином та приємний відпочинок в колі друзів.

Згідно з новими карантинними нормами, всі учасники Свята будуть вакциновані або з негативними тестами, зробленими безпосередньо перед стартом фестивалю. Кожен матиме особисті засоби безпеки, а на точках стоятимуть дезінфектори для рук. Аналогічні вимоги і до гостей: бути вакцинованим або зробити тест, носити маску і дотримуватися дистанції.

Всі заходи фестивалю проходитимуть на відкритому повітрі, а спеціальний патруль «Stop Covid» допомагатиме дотримуватися дистанції гостям та учасникам. Перед входом на Свято працюватиме пункт від лабораторії «Ескулаб», де можна буде зробити експрес-тест за спеціальною ціною. В Палаці Потоцьких працюватиме Пункт вакцинації.

Детальна програма буде опублікована в соцмережах фестивалю:

·        https://www.facebook.com/CheeseWineFestLviv

·       https://www.instagram.com/cheese_and_wine_fest_lviv/ 

Leopolis.news