logo
24/04
23/04
22/04
2 ...

Як орендувати нерухомість в Укртелекому – покрокова інструкція

22-10-2021 09:016681

Як орендувати нерухомість в Укртелекому – покрокова інструкція

Шукаєте приміщення під офіс, кафе, спортзал чи склад і не за «всі гроші світу»? Тоді вам варто дізнатися більше про пропозицію від найбільшого телеком оператора України. Leopolis.news дізнавався, що, де і як можна орендувати у Львові та області.

 

Доступні варіанти

З початку 2019 року Прозорро.Продажі запустило спільний проект разом з АТ «Укртелеком» – оренда приміщень, які наразі не використовує телекомунікаційна компанія. Все логічно: з розвитком технологій відпала потреба у масивних і величезних площах, де раніше було обладнання для телефонного зв’язку чи переговорні кімнати (як, наприклад, на площі Данила Галицького). І це не кажучи про інші «застарілі» технології, як от телеграф. Таким чином, як зазначає сам Укртелеком на своєму сайті, у процесі переобладнання та модернізації телекомінфраструктури в оператора звільнився великий обсяг площ, нежитлових приміщень. Тож сьогодні можна взяти в оренду більше тисячі нежитлових об’єктів Укртелекому у багатьох населених пунктах, зокрема й у Львові.

Під час огляду пропозицій з’ясовується, що запропонована нерухомість часто має привабливе місце розташування, адже багато об’єктів розташовані в центральних районах населених пунктів. До того ж, компанія надає можливість майбутньому орендарю зробити перепланування та ремонт на власний смак, а також підключити телекомунікаційні послуги відповідно до цільового призначення (офіс, кав’ярня, готель чи спортзал).

Скажімо, зараз можна орендувати більше 3 тисяч «квадратів» на вул. Дорошенка, 26, що у самому центрі нашого міста. А призначення об’єкту можна обирати на власний розсуд – чи то під спорткомплекс, під HoReCa, готель, торгово-розважальний центр, офіси для IT-компаній або щось інше.

На вул. Японській, 9 пропонується 1624,9 кв. м. Цю будівлю можна використовувати під приватну школу, центр розвитку дітей, офіси, медичний заклад, фінансову установу. Ще один цікавий варіант – вул. Виговського, 29а. Це приміщення підійде для орендарів, що хочуть відкрити офіси чи медичний заклад. Із загальної площі 2041,3 кв. м вільно 830,93 кв. м (ще будуть вивільнятись).

Тобто, почати можна із невеликого приміщення і при зростанні бізнесу «зняти» додаткові квадратні метри. І це лише кілька варіантів із сотень інших. Загальна площа, яка здається в оренду у Львові та області, становить 22 935,71 кв. м.

Повний та актуальний перелік можна продивитися на сайті https://property.ukrtelecom.ua

Кілька «ноу-хау» для тих, хто шукатиме комерційну оренду онлайн

Обравши онлайн цікавий для оренди варіант, варто знати кілька нюансів. По-перше, аукціон відбувається на майданчиках Прозорро.Продажі. Відтак, потрібно буде зареєструватися для участі в аукціоні.

Враховуйте, що тариф на оренду приміщень Укртелекому встановлюється за 1 кв. м і залежить від багатьох чинників: місця розташування, стану будівлі, тощо.

Наприклад, зараз діють наступні тарифи:

Якщо ж орендар обирає довгостроковий варіант, від 3-х років, та збирається робити ремонт, тоді він може розраховувати на орендні канікули. Також Укртелеком готовий розглядати пропозиції від потенційних орендарів, адже компанія передбачає індивідуальний підхід до кожного орендаря.

Як використовують приміщення наявні орендарі

Приміщення, що вивільняються в процесі переходу на сучасні цифрові технології, мають певне цільове призначення. Втім, зважаючи на чималий вибір за площею, географією розташування й можливостями до переобладнання, підприємцям є з чого обирати. Тож нерухомість орендують для різних потреб, в тому числі для облаштування кав’ярні (наприклад, у Броварах), мережі спортивних залів (Київ), швейних цехів (Одеса), коворкінг (Київ) та інших цілей.

За даними прес-служби компанії, понад 500 тис. кв. м комерційної нерухомості по всій країні вже зайняли понад 4000 орендарів. З них більше 200 тис. «квадратів» використовують для офісів, понад 100 тисяч – для торгових приміщень, майже стільки ж площі – під склади.

А в деяких областях, наприклад, в Харківській, Дніпропетровській та Львівській, приміщення часто орендують для виробничих цілей.

Що ж до самого Львова, то тут прослідковується дві тенденції. Приміщення у центрі та ближньому центрі нерідко облаштовують під офіси, як от на Пекарській та Торф’яній.

А якщо йдеться про Сихів, Левандівку чи Луганську, то тут тисячі квадратних метрів знімають під склади.

Також є приклади перетворення колишніх АТС і переговорних – на автошколу, торговий центр та інші обєкти.

Так що не гайте часу і звертайтеся в Укртелеком за вигідною орендою комерційних приміщень. 

Маркіян ВОЙТОВИЧ, Leopolis.news