logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Львівщина і ще 4 області опинились за крок до «червоної» зони

26-10-2021 13:326983

Львівщина і ще 4 області опинились за крок до «червоної» зони
Фото: ілюстративне

Найближчим часом запровадити червоний рівень епіднебезпеки можуть у Житомирській, Луганській, Львівській, Хмельницькій та Чернігівській областях.

 

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу, інформує пресслужба МОЗ. 

«Чергова хвиля коронавірусної хвороби ще не досягла свого піку. Кожні 2-3 тижні кількість випадків подвоюється. Сьогодні кількість тих, хто не зміг здолати COVID-19, сягнула максимуму – 734 летальних випадки. Аби не допустити колапсу медичної системи та дати нашим лікарям можливість повноцінно надавати допомогу, ми посилюємо карантинні заходи. Наразі вже вісім областей перебувають на червоному рівні, найближчим часом до них можуть доєднатись Житомирська, Луганська, Львівська, Хмельницька та Чернігівська області», – заявив Віктор Ляшко.

Міністр наголосив, що у деяких областях показник заповненості ліжок, які дозволяють проводити кисневу терапію, перевищив вже 80%. Йдеться про Донецьку та Запорізьку область. 

Для того, щоб оперативно надавати допомогу хворим на COVID-19, постійно розгортаються додаткові ліжка, зокрема із підведеним киснем. Це дає змогу контролювати ситуацію із завантаженістю лікарень. Загалом, по країні показник завантаженості ліжок із киснем складає 66%. 

Віктор Ляшко також додав, що показники летальності внаслідок коронавірусної хвороби в Україні є нижче середніх в Європі. 

«Наразі майже 65 тисяч життів українців забрала пандемія. Зупинити зростання кількості смертей та госпіталізацій наших громадян можливо лише шляхом вакцинації. Із 33 551 людини, госпіталізованої до лікарні минулого тижня, лише 6% були щеплені принаймні однією дозою. Це вкотре доводить: вакцина працює, вона ефективна та безпечна», – наголосив Ляшко.  

Як повідомляли, за вчора на Львівщині підтвердили 1104 нових випадків коронавірусу, 31 людина померла.

В Україні 25 жовтня зафіксували 19 120 випадків захворювання на коронавірусну хворобу і 734 летальних випадки від неї, госпіталізували з Covid-19 чи підозрою на нього 2 939 осіб.

Leopolis.news