Львівська міськрада передасть Центру опіки сиріт приміщення на вул. Короленка

http://leopolis.news/post/5217/lvivska-miskrada-peredast-centru-opiky-syrit-prymishchennya-na-vul-korolenka

01/08/2019

Таке рішення депутати Львівської міської ради ухвалили під час засідання в четвер, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Депутати вирішили прийняти у власність територіальної громади Львова нежитлові будівлі навчального корпусу площею 2410,5 кв. м, складу площею 79,2 кв. м, майстерні площею 440,2 кв. м на вул. В. Короленка, 7.

Виконавчому комітету Львівської міської ради доручили утворити комісію з питань приймання-передачі нежитлових будівель на вул. Короленка.

Після реєстрації права власності за територіальною громадою приміщення на вул. Короленка буде безоплатно передано у власність релігійній місії «Центр опіки сиріт» курії Львівської архиєпархії Української греко-католицької церкви.

Як відомо, 25 жовтня 2018 року Львівська обласна рада ухвалила рішення про приватизацію способом аукціону нежитлових приміщень за адресою: м. Львів, вул. Короленка, 7 загальною площею 2 929,9 кв. м.

24 січня на сесії Львівської міської ради зачитали звернення до голови Львівської обласної ради, голів депутатських фракцій Львівської обласної ради та голови комісії з питань комунального майна та приватизації, з проханням передати приміщення на вул. Короленка, 7 у користування Центру опіки сиріт. На думку депутатів ЛМР, зважаючи на історичне значення будівлі на вулиці Короленка, 7, важливо, щоб будівля надалі залишалася у власності держави.

27 лютого цього року Львівська обласна рада спочатку продала його на аукціоні завуальованому покупцю, після цього суд призупинив продаж. Через кілька місяців, наприкінці травня, Львівська обласна рада погодилася продати місту приміщення на вул. Короленка, 7 за 40 млн грн.

На сесії 11 липня Львівська міська рада не змогла виділити 40 мільйонів гривень на викуп в області приміщення колишньої школи-інтернату на вул. Короленка, 7 під Центр опіки сиріт УГКЦ. Ці кошти мерія мала б скерувати в бюджет області як субвенцію на капітальні видатки на об’єкти, розташовані на території Львова.

Леся БУРБАН, Leopolis.news