logo
16/04
15/04
12/04
11/04
10/04
2 ...

У Львівській філармонії відбудеться програма «Тисяча і одна ніч»

10-11-2021 12:517055

У Львівській філармонії відбудеться програма «Тисяча і одна ніч»
Фото: ЛОДА

12 листопада о 19:00 Львівська національна філармонія ім. М. Скорика запрошує гостей стати слухачами музичної програми «Тисяча і одна ніч».

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Слухачів очікує романтична історія кохання, зрад, придворних інтриг, втілена в увертюрі «РюїБлаз» Фелікса Мендельсона, створеній до однойменної драми французького романтика Віктора Гюго, неймовірні пейзажі, за якими у напівсні спостерігає античний фавн із Прелюдії Клода Дебюссі.

Також ще раз згадаємо відому легенду про скрипаля, який заради слави і грошей продав душу дияволу. Саме цю історію часто «приписували» Нікколо Паганіні. Ще за життя вважали, що його здібності надприродні, адже його гра захоплювала та дивувала, а музика не була схожа ні на що інше.

У події прозвучить Перший скрипковий концерт композитора, який відомий своєю незрівнянною мелодійністю, театральністю та віртуозністю.

Завершить програму музична історія неймовірної красуні Шехерезади, яка щодня розповідає все нові й нові історії, щоб відволікти султана. Композиція Миколи Римського-Корсакова, створена на цей сюжет, стала не лише найпопулярнішою у його творчості, а й одним з найпопулярніших симфонічних опусів за всю музичну історію!

Неймовірні інструментальні соло, барвисті оркестрові картини та грандіозні віртуозні пасажі – у програмі цієї події переплетуться реальність та міф, кохання та забуття, відвага і сміливість.

Занурить у чарівний світ соліст вечора – скрипаль Марко Комонько, Академічний симфонічний оркестр філармонії та дириґент ГудніЕмільсон.

Детальна інформація про подію та квитки за посиланням.

Leopolis.news