logo
26/04
25/04
24/04
2 ...

На вулиці Садовій планують нове велике житлове будівництво

24-11-2021 14:048360

На вулиці Садовій планують нове велике житлове будівництво

Одразу дві компанії планують житлове будівництво на вул. Садовій, на території, яка донедавна мала виключно виробничі приміщення збанкрутілих львівських заводів.

 

Останні кілька років на цій вулиці збудовано ЖК Sadova Resident, завершується зведення великого ЖК Safe Town, що на розі з вул. Кульпарківською. На даний час у міській раді перебувають на розгляді документи власників нежитлових приміщень суміжних територій, які приводять їх у відповідність із законодавством з подальшим наміром житлового будівництва.

На черговому пленарному засіданні депутатам пропонують повторно проголосувати за ухвалу про затвердження ТзОВ «Спецбудмонтажпроект» дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,3115 га на вул. Садовій, 2а для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури.

Цю ухвалу прийняли на минулому пленарному засіданні, але її зупинив  міський голова через невідповідність містобудівної документації. Відповідно до плану зонування Залізничного району земельна ділянка, яка колись обліковувалась за ВАТ «Кінескоп», належить до торгівельної зони Г-6, тобто призначена для розміщення торгівельних центрів, магазинів і ринків. Однак у 2017 році виконком ЛМР вніс зміни до детального плану території у межах вул. Кульпарківської, вул. Садової, вул. С. Петлюри, вул. Любінської, залізничної колії, відповідно до яких земельна ділянка відноситься до зони Г-2 (ділової і громадської забудови), якою дозволено житлове будівництво на верхніх поверхах.

          ТзОВ «Спецбудмонтажпроект» на даній земельній ділянці має у власності три об’єкта нерухомості: дві нежитлові будівлі і склад. Товариство створене у 2002 році, власниками є три особи: Кулиняк Роман Степанович, Балабух Оксана Михайлівна і Березюк Петро Михайлович.

          Якщо депутати 25 листопада подолають вето міського голови, ТзОВ «Спецбудмонтажпроект» виготовить проєкт землеустрою і отримає в оренду на 10 років земельну ділянку площею 0,3115 га з можливістю будівництва житлових багатоповерхівок з приміщеннями громадського призначення на нижніх поверхах.

Також в порядку денному є питання внесення змін до договорів оренди землі з ТОВ «ТМ-плюс» щодо зміни призначення землі з «для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури» на «для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури». ТОВ «ТМ-плюс» є власником об’єктів нерухомості на Садовій 2а і має з червня 2021 року в оренді дві земельні ділянки  площею 0.1631 га і площею 0.0572 га. Крім того, у травні цього року ТОВ «ТМ-плюс» отримали в оренду земельну ділянку поруч, площею 0,1262 га в оренду терміном на 10 років для обслуговування нежитлових будівель. Погодження винесення змін до договорів оренди землі дозволить Товариству збудувати житловий комплекс з громадськими приміщеннями на нижніх поверхах на площі 0,3465 га.

ТОВ «ТМ-плюс» створене у 2002 році, зареєстроване у Сокільниках, кінцевим власником є Беньо Микола Ігорович. 

Марічка МУХА, для Leopolis.news